გთავაზობთ უგემრიელესი ნამცხვირს – “დათუნია” – ს რეცეპტს. დაგჭირდებათ :
ინგრედიენტები:
კვერცხი – 8 ცალი
შაქარი – 5 ჭიქა
კარაქი – 350 გრ
ფქვილი – 3,5-4 ჭიქა
სოდა ძმრით – 1+1
ვანილი – 1 შეკვრა
კარაქი – 500 გრ
შესქელებული რძე – 2 ქილა
ვანილი – 1 შეკვრა
კონიაკი – 2 სკ
თხილი (მოხალული) – 1 ჭიქა
ქიშმიში – 1 ჭიქა
მომზადების წესი:
8 ცალი კვერცხის გული, 2 ჭიქა შაქარი და 350 გრ კარაქი კარგად ამოვიყვანოთ, ჩავამატოთ 1 ჩაის კოვზი სოდა ძმრით, ვანილი და 3,5 – 4 ჭიქა ფქვილი. უნდა მივიღოთ რბილი ცომი. ცომი გავყოთ 3 ნაწილად და გავაბრტყელოთ ცხიმწასმულ ქაღალდებზე.
8 ცალი კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ ძალიან კარგად, ღრუბელივით რომ გახდება ნელ-ნელა ჩავაყაროთ 3 ჭიქა შაქარი. ბოლოს ჩავაყაროთ მოხალული, დაჭრილი თხილი, ქიშმიში და ვანილი. გავყოთ 3 ნაწილად და წავუსვათ გაბრტყელებული ცომის ფირფიტებს. გამოვაცხოთ 150 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.
კრემი: 500 გრ კარაქი კარგად ათქვიფეთ გათეთრებამდე, დაუმატეთ 2 ქილა შესქელებული რძე და მიქსერით ათქვიფეთ, კარგად სანამ ერთ მთლიან მასად არ მიიღებთ კრემს. ასევე დაუმატე 2 სუფრის კოვზი კონიაკი და ვანილი.
მომზადება: გავყოთ კრემი ორ ნაწილად, წავუსვათ პირველ და მეორე ფენას, ხოლო ბოლო ფენას მოვაწუწოთ მინანქარი და მოვაყაროთ დაჭრილი თხილი და ქიშმიში.