გთავაზობთ უგემრიელესი ნამცხვირს - "დათუნია" - ს რეცეპტს. დაგჭირდებათ :
ინგრედიენტები:
კვერცხი - 8 ცალი
შაქარი - 5 ჭიქა
კარაქი - 350 გრ
ფქვილი - 3,5-4 ჭიქა
სოდა ძმრით - 1+1
ვანილი - 1 შეკვრა
კარაქი - 500 გრ
შესქელებული რძე - 2 ქილა
ვანილი - 1 შეკვრა
კონიაკი - 2 სკ
თხილი (მოხალული) - 1 ჭიქა
ქიშმიში - 1 ჭიქა
მომზადების წესი:
8 ცალი კვერცხის გული, 2 ჭიქა შაქარი და 350 გრ კარაქი კარგად ამოვიყვანოთ, ჩავამატოთ 1 ჩაის კოვზი სოდა ძმრით, ვანილი და 3,5 - 4 ჭიქა ფქვილი. უნდა მივიღოთ რბილი ცომი. ცომი გავყოთ 3 ნაწილად და გავაბრტყელოთ ცხიმწასმულ ქაღალდებზე.
8 ცალი კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ ძალიან კარგად, ღრუბელივით რომ გახდება ნელ-ნელა ჩავაყაროთ 3 ჭიქა შაქარი. ბოლოს ჩავაყაროთ მოხალული, დაჭრილი თხილი, ქიშმიში და ვანილი. გავყოთ 3 ნაწილად და წავუსვათ გაბრტყელებული ცომის ფირფიტებს. გამოვაცხოთ 150 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.
კრემი: 500 გრ კარაქი კარგად ათქვიფეთ გათეთრებამდე, დაუმატეთ 2 ქილა შესქელებული რძე და მიქსერით ათქვიფეთ, კარგად სანამ ერთ მთლიან მასად არ მიიღებთ კრემს. ასევე დაუმატე 2 სუფრის კოვზი კონიაკი და ვანილი.
მომზადება: გავყოთ კრემი ორ ნაწილად, წავუსვათ პირველ და მეორე ფენას, ხოლო ბოლო ფენას მოვაწუწოთ მინანქარი და მოვაყაროთ დაჭრილი თხილი და ქიშმიში.