ჰაეროვანი იაპონური ბლინები

944

ნაცნობი პროდუქტებისგან ბლინების უჩვეულო ვერსიაა ფუმფულა ბლინები კარაქის გარეშე. კერძის საიდუმლო ათქვეფილი ცილების დამატება, რის გამოც ცომი ჰაეროვანია, მზა ბლინები კი რბილი და ნაზი, სუფლეს მსგავსად. Სცადე!

მომზადებისთვის დაგჭირდებათ:

მოზრდილი კვერცი – 2 ც

ხორბლის ფქვილი – 40 გ

რძე – 25გ

შაქარი – 40 გ

გამაფხვიერებელი – 1/2 ჩაის კოვზი

ლიმონის წვენი – 1 ჩაის კოვზი

მცენარეული ზეთი  (შესაწვავად) – 1 ჩაის კოვზი

თაფლი გემოვნებით  ( დაგემოვნების დროს)

მომზადების წესი:

მოამზადეთ თქვენი ინგრედიენტები.
შეურიეთ ხორბლის ფქვილი და გამაფხვიერებელი.

რეცეპტის მომზადების ფოტო: ჰაეროვანი იაპონური ბლინები - ნაბიჯი ნომერი 2

გატეხეთ კვერცხები და გააცალკევეთ გულები ცილებისგან.

რეცეპტის ფოტო: ჰაეროვანი იაპონური ბლინები - ნაბიჯი ნომერი 3

ღრმა თასში შეუთავსეთ გული და რძე.
ნაწილ-ნაწილ ათქვიფეთ გამაფხვიერებელთან ერთად.

რეცეპტის მომზადების ფოტო: ჰაეროვანი იაპონური ბლინები - ნაბიჯი ნომერი 4

კარგად აურიეთ ისე, რომ რაიმე გასახსნელი არ დარჩეს და კარგად გაიხსნას.

რეცეპტის მომზადების ფოტო: ჰაეროვანი იაპონური ბლინები - ნაბიჯი # 5

ცალკე კონტეინერში შეურიეთ კვერცხის ცილა და ლიმონის წვენი. მიღებული მასა ათქვიფეთ მიქსერით დაბალ სიჩქარეზე 2-3 წუთის განმავლობაში, სანამ მდგრადი ქაფი არ მიიღება.

რეცეპტის ფოტო: ჰაეროვანი იაპონური ბლინები - ნაბიჯი ნომერი 6

დაუმატეთ შაქარი მცირე ულუფებით, 3-4-ჯერ და განაგრძეთ კვერცხის ცილების თქვეფა „მყარ პიკამდე“ (დაახლოებით 3-4 წუთით მეტი).

რეცეპტის ფოტო: ჰაეროვანი იაპონური ბლინები - ნაბიჯი # 7

დაამატეთ დაახლოებით 1 ს.კ. კოვზით, შეურიეთ ათქვეფილი კვერცხის ცილა ცომში.

რეცეპტის მომზადების ფოტო: ჰაეროვანი იაპონური ბლინები - ნაბიჯი # 8

ნაზად აურიეთ ცომი ქვემოდან ზემოდან, რომ მსუბუქი და ფუმფულა იყოს.

რეცეპტის მომზადების ფოტო: ჰაეროვანი იაპონური ბლინები - ნაბიჯი ნომერი 9

გააცხელეთ არაწებოვანი ტაფა საშუალო ცეცხლზე, წაუსვით მცენარეული ზეთი და წაუსვით ზედმეტი ზეთი ქაღალდის პირსახოცით.
შეამცირეთ სითბო მინიმუმამდე, დაამატეთ ცომი 2,5-3 ს/კ. კოვზები თითოეული ბლინისთვის. ტაფის ძირში დაასხით 1-2 ჩაის კოვზი წყალი (რომ ორთქლი მიიღოს ხარშვისას). ტაფას დაახურეთ თავსახური და მოხარშეთ ბლინები დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 5-6 წუთის განმავლობაში, სანამ ცომის ზედაპირი არ დაიწყებს დასვრეტას და ძირი ოდნავ შებრაწული არ გახდება.

რეცეპტის მომზადების ფოტო: ჰაეროვანი იაპონური ბლინები - ნაბიჯი # 10

შემდეგ ნაზად ამოიღეთ ბლინები და გადააბრუნეთ მეორე მხარეს. ტაფაში ჩაასხით კიდევ 1-2 ჩაის კოვზი წყალი. დააფარეთ ტაფას თავსახური და მოხარშეთ ბლინები კიდევ 5-6 წუთის განმავლობაში. ბლინის გვერდით შეახეთ თითის წვერი: თუ ცომი ზამბარიანია და თითზე არ გეწებება, მზად არის. გაიმეორეთ პროცესი დარჩენილი ტესტით. ამ მასით განოდის დაახლოებით 6 ბლინი

რეცეპტის მომზადების ფოტო: ჰაეროვანი იაპონური ბლინები - ნაბიჯი # 11

ჰაეროვანი იაპონური ბლინები მზადაა. გადაიტანეთ თეფშზე და სურვილისამებრ მიირთვით თაფლთან ერთად.
Გემრიელად მიირთვით!

იაფი ავიაბილეთები avia.ge

Facebook კომენტარები