ქათამი ყვავილოვანი კომბოსტოთი და ბულგარული წიწაკით ცხარე სოუსში , სასწაული გემო აქვს.

890

ბოსტნეულისა და ქათმის ფილე სიმრავლის წყალობით კერძი არომატული და დამაკმაყოფილებელი გამოდის, თანაც საკმაოდ მსუბუქი და ნაზი.

მაგრამ კერძს განსაკუთრებულ ტონს ანიჭებს ორიგინალური სოუსი, რომელიც დაფუძნებულია სოიოს სოუსზე, თაფლზე და ლიმონის წვენზე სანელებლების დამატებით.

ქათამიც და ბოსტნეულიც სასიამოვნო პიკანტურ არომატს იძენს.

იაფი ავიაბილეთები avia.ge

ინგედიენტები:

ქათმის ფილე – 550 გრამი

ყვავილოვანი კომბოსტო – 500-600 გრამი

ტკბილი წითელი წიწაკა – 370 გრამი (2 ცალი)

სოუსის სოუსი – 100 მლ

თაფლი – 1 ჩაის კოვზი

ლიმონი – 60 გრამი (მეოთხედი ლიმონი)

დაფქული ქინძი – 0.5 ჩაის კოვზი

ხმელი ნიორი – 1 ჩაის კოვზი

დაფქული პაპრიკა – 0.5 ჩაის კოვზი

მარილი გემოვნებით

ახალად დაფქული წიწაკა ( წიწაკის ნარევი ) – გემოვნებით

მცენარეული ზეთი – 30 მლ (2 სუფრის კოვზი)

მომზადების წესი ნაბიჯ-ნაბიჯ:

რეცეპტის მომზადების ფოტო: ქათამი ყვავილოვანი კომბოსტოთი და ბულგარული წიწაკით ცხარე სოუსში - ნაბიჯი ნომერი 1

ვამზადებთ საჭირო პროდუქტებს.

რეცეპტის მომზადების ფოტო: ქათამი ყვავილოვანი კომბოსტოთი და ბულგარული წიწაკით ცხარე სოუსში - ნაბიჯი ნომერი 2

ქათმის ფილეს ვრეცხავთ, ვაშრობთ ქაღალდის პირსახოცებით. დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად.

რეცეპტის მომზადების ფოტო: ქათამი ყვავილოვანი კომბოსტოთი და ბულგარული წიწაკით ცხარე სოუსში - ნაბიჯი ნომერი 3

ტაფაზე გააცხელეთ მცენარეული ზეთი და შეწვით ქათამი საშუალო ცეცხლზე 7-8 წუთის განმავლობაში, სანამ არ გახდება ოქროსფერი.

რეცეპტის მომზადების ფოტო: ქათამი ყვავილოვანი კომბოსტოთი და ბულგარული წიწაკით ცხარე სოუსში - ნაბიჯი ნომერი 4

ყვავილოვანი კომბოსტო დაყავით პატარა ყვავილედებად.

რეცეპტის მომზადების ფოტო: ქათამი ყვავილოვანი კომბოსტოთი და ბულგარული წიწაკით ცხარე სოუსში - ნაბიჯი ნომერი 5

გააცალეთ ტკბილი წიწაკა ყუნწიდან და თესლიდან. რბილობი დავჭრათ დიდ ნაჭრებად.

რეცეპტის მომზადების ფოტო: ქათამი ყვავილოვანი კომბოსტოთი და ბულგარული წიწაკით ცხარე სოუსში - ნაბიჯი ნომერი 6

შემწვარ ქათამს დაუმატეთ ყვავილოვანი კომბოსტო, მარილი და პილპილი (თითოეული დაჭერით) და შეწვით 4-5 წუთის განმავლობაში.

რეცეპტის მომზადების ფოტო: ქათამი ყვავილოვანი კომბოსტოთი და ბულგარული წიწაკით ცხარე სოუსში - ნაბიჯი ნომერი 7

გამოწურეთ ლიმონის წვენი – საჭიროა 1-2 სუფრის კოვზი.

რეცეპტის ფოტო: ქათამი ყვავილოვანი კომბოსტოთი და ბულგარული წიწაკით ცხარე სოუსში - ნაბიჯი ნომერი 8

ცხარე სოუსის მომზადება. სოიოს სოუსს დაუმატეთ ლიმონის წვენი (მოარგეთ თქვენი სურვილისამებრ), თაფლი, პაპრიკა, ქინძი, ხმელი ნიორი, წიწაკის ნარევი. ყველაფერს ვურევთ.

რეცეპტის მომზადების ფოტო: ქათამი ყვავილოვანი კომბოსტოთი და ბულგარული წიწაკით ცხარე სოუსში - ნაბიჯი ნომერი 9

ტაფაში მოვაყაროთ ბულგარული წიწაკა. აურიეთ და შეწვით რამდენიმე წუთის განმავლობაში.

რეცეპტის მომზადების ფოტო: ქათამი ყვავილოვანი კომბოსტოთი და ბულგარული წიწაკით ცხარე სოუსში - ნაბიჯი ნომერი 10

შემდეგ დაასხით ცხარე სოუსი, ყველაფერი ისევ აურიეთ, დააგემოვნეთ და საჭიროების შემთხვევაში მოაყარეთ მარილი. ტაფას დააფარეთ თავსახური და შიგთავსი 5 წუთის განმავლობაში მოხარშეთ. შემდეგ ახადეთ სახურავი და მოხარშეთ კიდევ 3 წუთი ან სანამ სოუსი არ შეიწოვება.

რეცეპტის მომზადების ფოტო: ქათამი ყვავილოვანი კომბოსტოთი და ბულგარული წიწაკით ცხარე სოუსში - ნაბიჯი # 11

ეს ქათამი ყვავილოვანი კომბოსტოთი და ბულგარული წიწაკით ცხარე სოუსში შეიძლება ცალკე კერძად მიირთვათ.

რეცეპტის მომზადების ფოტო: ქათამი ყვავილოვანი კომბოსტოს და ბულგარული წიწაკით ცხარე სოუსში - ნაბიჯი ნომერი 12

Გემრიელად მიირთვით!

Facebook კომენტარები