თრომბის გამომწვევი უჩვეულო მიზეზები, რომელზეც ექიმებმა დაიწყეს საუბარი! გაიგეთ რა შუაშია აქ ოხრახუში. .
დღევანდელ სტატიაში გვინდა ვისაუბროთ საკმაოდ საშიშ და უკვე ერთ-ერთ ყველაზე პრობლემურ საკითხზე, რაც თრომბის გამომწვევ მიზეზებს და მის საფრთხეებს შეეხება
ყველა ადამიანი უფრთხის თრომბს და ცდილობენ თავი აარიდონ ამ ყველაზე ვერაგ ჯანმრთელობის პრობლემას, რომელსაც საკმაოდ ბევრი პრობლემის გამოწვევა შეუძლია ჩვენს ორგანიზმში, მეტიც უყურადღებობის შემთვევაში შესაძლოა მდგომარეობა ფატალურადაც დასრულდეს!
ამიტომაც გთხოვთ ყურადღებით იყავით საკუთარი ჯანმრთელობის მიმართ და ყურადღებით გაეცანით ყველა იმ ინფორმაცია, რომელიც მის შესახებ რაიმე ახლას შეგვატყობინებს
სწორედ ამიტომაც დღეს გვსურს ვისაუბროთ ერთ ერთ მოსაზრებაზე, რომელიც ექიმმა იმუნოლოგმა ანდრეი პროდეუსმა გამოთქვა, რომ "ოხრახუშის მიღება თრომბოზის გაზრდილ რისკთან დაკავშირების გამო შეიძლება სახიფათო იყოს"
ერთ–ერთ ინტერვიუში ექიმმა განაცხადა, რომ რადგან ოხრახუში K ვიტამინით საკმაოდ მდიდარი წყაროა იგი თრომბის განვითარების საფრთხეს ზრდის. მისი გავლენით კი სისხლის შედედება და თრომბის წარმოქმნა უფრო მატულობს
თუ შესაძლო თრომბოზის გამო რისკის ჯგუფში ხართ, რაციონიდან K ვიტამინის მიღება მკაცრად უნდა აკონტროლოთ, ხაზს უსვამს პროდეუსი.
„100 გრ ოხრახუში K ვიტამინის 20 დღიურ დოზას ერთდროულად შეიცავს. ასევე K ვიტამინით მდიდანარია რეჰანი და ისპანახი: შესაბამისად მისი მიღების დღიური დოზაა 7 და 6“.
ანდრეი პროდეუსი ამატებს, რომ თრომბის განვითარების რისკი ხანდაზმულ ასაკში უფრო მაღალია, ასევე მჯდომარე ცხოვრების პირობებში და ნაკლებად მოძრავი გრაფიკის პირობებში ადამიანებს უფრო მეტად უვითარდებათ ჯანმრთელობის ეს პრობლემა
იყავით ყურადღებით და აუცილებლად გაითვალისწინეთ ეს რჩევები რადგან საკუთარი ჯანმრთელობა საფრთხის წინაშე არ დააყენოთ.