მოამზადეთ ჯანჯაფილის ზეთი თქვენით და მიიღეთ მისი უნიკალური და მრავალხმრივი სარგებელი

1969

მოამზადეთ ჯანჯაფილის ზეთი თქვენით და მიიღეთ მისი უნიკალური და მრავალხმრივი სარგებელი

ჯანჯაფილი მრავალი ქვეყნის სამზარეულოში გამოიყენებოდა თავისი უნიკალური გემოთი და ჯანმრთელობისთვის სასარგებლო თვისებებით. მართლაც, სამედიცინო თვალსაზრისით, ჯანჯაფილი დიდი ხანია გამოიყენება საჭმლის მონელების და მთლიანად სხეულის სამკურნალოდ ანტიბაქტერიული, ჰეპატოპროტექტორული და მრავალი სხვა ფუნქციის გამო.

ზოგს სჯერა კიდეც, რომ მათი ანტიოქსიდანტური თვისებები სასარგებლოა კიბოს სამკურნალოდ, განსაკუთრებით ნიორთან და კურკუმასთან შერევისას.

მისი ლიმონისა და ოდნავ ქაფურის არომატი მას აძლევს ყველა არომატულ თვისებას და ხდის ერთ-ერთ საუკეთესო და ყველაზე ძვირფას სანელებლად. იდეალურია ხორცის, ფრინველის, თევზის არომატიზატორისთვის, ასევე ჩაის, ინფუზიის, წვენებისა და კოქტეილების დასამზადებლად.

ამ უნივერსალური ფესვიდან შეგვიძლია მივიღოთ ზეთი, რომლის გამოყენება სხვადასხვა მიზნებისთვის შეგვიძლია და დღეს ვისწავლით თუ როგორ უნდა გამოიყენოთ ჯანჯაფილის ზეთი.

მისი ერთ-ერთი მთავარი ფუნქცია ტკივილის შემსუბუქებაა. რევმატიზმი, ართრიტი, ოსტეოართრიტი, კუნთების ტკივილი ... ყველა შეიძლება შემცირდეს ჯანჯაფილის ზეთის ადგილობრივი გამოყენებით, რადგან ის ასევე ხელს უწყობს სისხლის მიმოქცევას.

მოდით ეხლა გავეცნოთ ჯანჯაფილის ზეთის მომზადების პროცედურას.

ამისთვის თქვენ დაგჭირდებათ:

40 გ ჯანჯაფილის ფესვი

1ლ ზეითუნის ზეთი

ჩაასხით ერთი ლიტრი ზეითუნის ზეთი თასში და შემდეგ დაამატეთ წინასწარ გარეცხილი და თხელ ნაჭრებად დაჭრილი ჯანჯაფილის ფესვი. ამოურიეთ ნარევს და განათავსეთ ღუმელში 60º ტემპერატურაზე 2 საათის განმავლობაში.

დროის გასვლის შემდეგ გამოიღეთ ღუმელიდან, გააგრილეთ ოთახის ტემპერატურაზე და გაწურეთ ძალიან წვრილი საცერის გამოყენებით. კოჭას ნარჩენები არ უნდა დარჩეს ზეთში. გადაასხით სითხე ქილაში, დააფდარეთ სახურავი და შეინახეთ გრილ და მშრალ ადგილას. მიღებული მასა თქვენ შეგიძლიათ გამოიყენოთ 4 ან 5 თვის განმავლობაში.

როგორ გამოვიყენოთ ჯანჯაფილის ზეთი?

კულინარიული გამოყენება:

პირველ რიგში, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ჯანჯაფილის ზეთი თქვენი კერძების არომატის ასამაღლებლად და გასაზრდელად. 

თმისთვის:

შეიძლება ძალიან სასარგებლო იყოს თმისთვის. აფერხებს ქერტლს და ზრდის სისხლის მიმოქცევას თავის კანში.

დაისველეთ თმა და ჩაისხით ხელში რამდენიმე წვეთი. შეიზილეთ სკალპზე რამდენიმე წუთის განმავლობაში. შემდეგ, კარგად ჩამოიბანეთ.

სინუსიტი, ყელის ტკივილი:

ჯანჯაფილის ზეთის ამოსახველებელი მოქმედება დაგეხმარებათ სასუნთქი გზების დაბუჟებაში და ყელის ტკივილის განმუხტვაშიც.

განათავსეთ 3 წვეთი ჯანჯაფილის ზეთი სუფთა ქსოვილზე ან ბამბაზე და შეისუნთქეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში.

კუნთებისა და სახსრების ტკივილი:

წაისვით კოჭის ზეთის რამდენიმე წვეთი მტკივნეულ ადგილებში და ნაზად შეიზილეთ.

სისხლის მიმოქცევა:

სისხლის მიმოქცევის ხელშესაწყობად, განსაკუთრებით ფეხებში, გირჩევთ, სხეულის ნორმალურ კრემს დაამატოთ რამდენიმე წვეთი ჯანჯაფილის ზეთი და ყოველ დილით დაიმასაჟოთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში.

სტრესი:

კოჭას დამამშვიდებელი და ანთების საწინააღმდეგო თვისებები იდეალურია აბაზანისთვის, განსაკუთრებით დატვირთული დღის ბოლოს.

შეავსეთ აბაზანა თბილი წყლით და დაამატეთ რამდენიმე წვეთი კოჭას ზეთი. ეს დაგეხმარებათ სახსრებისა და კუნთების ტკივილის განმუხტვაში.

Facebook კომენტარები

ფრენის კომპენსაცია
ფრენის კომპენსაცია