7 საკვები, რომელიც ათხელებს სისხლს და შეუძლია თრომბოზის თავიდან აცილება!!
ძალიან მნიშვნელოვანია ნორმალური სისხლის სიმკვრივის შენარჩუნება, რადგან მისმა გადაჭარბებულმა სიმკვრივემ შეიძლება გამოიწვიოს გულ-სისხლძარღვთა სისტემის სერიოზული დარღვევები.
თრომბის წარმოქმნისკენ მიდრეკილი ადამიანები იყენებენ სპეციალურ პრეპარატებს - ანტიკოაგულანტებს, რომლებიც ათხელებენ სისხლს. მაგრამ თრომბოზის პროფილაქტიკა ასევე უზრუნველყოფილია მარტივი ბუნებრივი პროდუქტებით. გაინტერესებს რომელი?
სისხლის გამათხელებელი პროდუქტები:
სისხლის შედედება, ეგრეთ წოდებული თრომბები, ბლოკავს ყველაზე დიდ სისხლძარღვებსაც კი. ეს თავის მხრივ იწვევს გულის შეტევას, ინსულტს და სხვა სერიოზულ პათოლოგიებს. ნატურალური პროდუქტები ხელს შეუწყობს სისხლის გათხელებას, რომლის ეფექტურობა, რა თქმა უნდა, წამლებისაზე დაბალია, მაგრამ მათი ეფექტი სრულიად უვნებელია. რა არის ეს პროდუქტები?
1. ნიორი
უმი ნიორი ათეროსკლეროზის შესანიშნავი პროფილაქტიკაა. დაავადებას თან ახლავს სისხლძარღვების შიდა კედლებზე წარმონაქმნების განვითარება, რაც ხელს უშლის სისხლის ნორმალურ მიმოქცევას. გარდა ამისა, ნიორი ახდენს არტერიული წნევის ნორმალიზებას, ამიტომ მისი სარგებელი გულ-სისხლძარღვთა სისტემისთვის უბრალოდ შეუცვლელია. ასევე, ნივრის დიდი პლუსია ის, რომ მისი აქტიურად გამოყენება შესაძლებელია სხვადასხვა კერძებში, რითაც მცირდება მათში დამატებული მარილის რაოდენობა.
2. კაიენის წიწაკა:
ამ ტიპის წიწაკა საკმაოდ ცხარეა და აქვს უნიკალური პიკანტური გემო. მას ასევე შეუძლია ხელი შეუწყოს სისხლის გათხელებას. კაიენის წიწაკა შეიცავს სალიცილატებს, რომლებიც პირდაპირ ასრულებენ სასურველ ფუნქციას. იგივე ნაერთები გვხვდება ასპირინშიც, რომელსაც ასევე შეუძლია სისხლის გათხელება.
3. კურკუმა:
უნიკალური ნივთიერება კურკუმინი დიდი რაოდენობით გვხვდება ყველასთვის საყვარელ სანელებელში. ნივთიერებას აქვს ბევრი სასარგებლო თვისება, მათ შორის ცუდი ქოლესტერინის წინააღმდეგ ბრძოლაში. კურკუმინი ამცირებს სისხლში მთლიანი ქოლესტერინის დონეს, რითაც ხელს უშლის ნადების წარმოქმნას.
4. კოჭა:
ჯანჯაფილის ფესვს კურკუმას მსგავსი თვისებები აქვს. ის ასევე არის ძლიერი ანთების საწინააღმდეგო პროდუქტი, რომელიც საშუალებას გაძლევთ განკურნოთ მთელი სხეული. ჯანჯაფილისგან ყველაზე მეტი სარგებელი შეგიძლიათ მიიღოთ მისი ჭამით. ყველაზე მარტივი და ეფექტური გზაა ჩაიში ფესვის პატარა ნაჭრის დამატება.
5. დარიჩინი
ზემოხსენებული კურკუმინი ასევე არის დარიჩინში, მაგრამ უფრო მცირე რაოდენობით. ამიტომ, დარიჩინიც საკმაოდ სასარგებლოა - , შეგიძლიათ მიირთვათ ბევრი სანელებლები ახალ ნამცხვრებთან ერთად. დაამატეთ დარიჩინი სასმელებში, ნებისმიერ კერძსა და დესერტში და თქვენი წნევა ნორმალიზდება, ანთება მოიხსნება და ქოლესტერინი უსაფრთხო დონეზე დავა.
6. მოცვი
ანტიოქსიდანტები აუცილებელია ორგანიზმის ნორმალური ფუნქციონირებისთვის. ისინი ხელს უწყობენ ორგანიზმის გაწმენდას მავნე, ტოქსიკური ნივთიერებებისგან, რომლებიც პროვოცირებს სხვადასხვა პათოლოგიების განვითარებას. მოცვი მდიდარია ბუნებრივი ანტიოქსიდანტებით, ამიტომ წარმატებით ასუფთავებს ორგანიზმს, აძლიერებს იმუნურ ფუნქციას, ხსნის ანთებას და აძლიერებს გულ-სისხლძარღვთა სისტემის ორგანოებს.
7. პომიდორი
პომიდორი სამართლიანად ითვლება გულის, სისხლისა და სისხლძარღვებისთვის ერთ-ერთ ყველაზე სასარგებლო პროდუქტად. ისინი შეიცავს საკმარის რაოდენობას C ვიტამინს და ლიკოპენს, რათა უმოკლეს დროში გააძლიეროს სისხლის მიმოქცევის სისტემა.
ეს ნივთიერებები ხელს უწყობს გულის კუნთისა და სისხლძარღვების კედლების გაძლიერებას, ამიტომ მათი გახეთქვის შანსი საგრძნობლად მცირდება. გული უწყვეტია, ყოველი წამი გვაძლევს სიცოცხლეს. ამიტომ, ღირს მას დაეხმაროთ ფუნქციების შესრულებაში, რათა არ ინერვიულოთ უსიამოვნებებზე.
თუ თქვენს დიეტაში ამ საკვებიდან რამდენიმეს მაინც დაამატებთ, თრომბოზის საშიშროებაზე არ ინერვიულებთ. მაგრამ გახსოვდეთ, რომ ყველაფერში უნდა იყოს ზომა და ექიმთან კონსულტაციაც აუცილებელიაა!