ამ ბოსტნეულის დახმარებით გადააქციეთ ცხიმი ბუნებრივ ენერგიად!!

853

ამ ბოსტნეულის დახმარებით გადააქციეთ ცხიმი ბუნებრივ ენერგიად!!

თქვენ აუცილებლად მოგინდებათ მისი საკვებ რაციონში დამატება!

სტატიის დასაწყის ერთი საკმაოდ მნიშვნელოვანი კითვა უნდა დაგისვათ, გიყვართ თუ არა ყველა ბოსტნეული?

დარწმუნებულნი ვარ უმეტესობა თქვენგანი ასეთ პასუხს გამცემს: „ყველა არა, მაგრამ დიდი უმრავლესობა კი“ და ახლა გთხოვ, უპასუხო კიდევ ერთ კითხვას: გიყვართ თუ არა ბოლოკი?

გარწმუნებთ, რომ ამ სტატიის წაკითხვის შემდეგ ის გახდება თქვენი საუკეთესო მეგობარი და თქვენც ისევე შეგიყვარდებათ, როგორც მე. რადგან მე აღმოვაჩინე, რომ ეს ძირეული ბოსტნეული შეიცავს ინგრედიენტებს, რომლებიც შესანიშნავია ჩვენი სხეულისთვის და მათ ასევე შეუძლიათ ცხიმის ენერგიად გარდაქმნა. წარმოუდგენელია, არა?

მისი კვების კომპონენტები ძალიან ძლიერია. ერთის მხრივ, ის 95% წყლისგან შედგება, რაც ძალიან სასარგებლოა ჩვენი ორგანიზმისთვის!

მეორეს მხრივ, ის შეიცავს B და C ვიტამინებს და მინერალებს, როგორიცაა ფოსფორი, რკინა, გოგირდი, კალციუმი და მაგნიუმი. მის კომპონენტებში ასევე შედის იოდი და კალიუმი, რომლებიც უზრუნველყოფენ ანტიბიოტიკულ და ანტივირუსულ თვისებებს.

ოჯახს, რომელსაც ის ეკუთვნის, Brassicaceae ან ადრე ცნობილი როგორც ჯვარცმული, აქვს დეტოქსიკაციის ფერმენტები და იზოთიოციანატები, რომლებიც თანმიმდევრული მოხმარებისას ორგანიზმს კიბოს საწინააღმდეგო თვისებებს აძლევს.

ეს იმდენად სასარგებლოა, რომ ძველმა ეგვიპტელებმაც კი შეიტანეს ის დიეტაში და ამ და სხვა საკვების მეშვეობით, როგორიცაა ხახვი, კიტრი და ნიორი, მათ შეძლეს გაეზარდათ თავიანთი ფიზიკური ძალა, რათა აეშენებინათ ის, რაც ახლა ჩვენთვის ცნობილია, როგორც მსოფლიოს საოცრება.

ახლა თქვენ ალბათ გაინტერესებთ როგორ შეუძლია ჩვენს ორგანიზმს ცხიმების ენერგიად გადაქცევა?

არაჩვეულებრივი C ვიტამინი აღმოაჩინეს ბოლოკში! ის აუმჯობესებს ცხიმების წვის პროცესს.

ვინაიდან ის მნიშვნელოვანი ანტიოქსიდანტია, იწვევს ჩვენი მეტაბოლიზმის დარეგულირებას და აუმჯობესებს ამ უნარს, ზრდის მეტაბოლურ მაჩვენებელს დასვენების დროს და შესაბამისად ენერგიის გამომუშავებას.

თუ მეტ ენერგიას მოვიხმართ, უფრო მეტ ცხიმს დავწვავთ და ჩვენი ორგანიზმიც შინაგანად უფრო აქტიური იქნება.

ბოლოკი ასევე შეიცავს ბოჭკოს, რომლის წყალობითაც ვარეგულირებთ ნაწლავის მოძრაობას და ვამაგრებთ ნაწლავის ფლორას, ვზრდით ჩვენი მეტაბოლიზმის უნარს.

ახლა თქვენ გაინტერესებთ: როგორ მოვამზადოთ ბოლოკი მეტი ბუნებრივი ენერგიისთვის?

არსებობს მრავალი მარტივი და სწრაფი რეცეპტი, რომელთა გამოყენება შეგიძლიათ ამ ბოსტნეულისგან მაქსიმალური სარგებლობის მისაღებად. ამ შემთხვევაში მე გირჩევთ სამ გზას:

იდეა 1: ვარდისფერი კოქტეილი

დაგჭირდებათ:
– 2 ბოლოკი
– 3 ფორთოხალი
– 5 მარწყვი, 1 ჭიქა წყალი

მომზადება: დაიწყეთ ფორთოხლის გამოწურვით გემრიელი. ჩაასხით ბლენდერში და დაამატეთ ჭიქა წყალი. ახლა კარგად გარეცხეთ მარწყვი და ბოლოკი, დაჭერით და დაუმატეთ ბლენდერში. ბოლოს კარგად შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი.

იდეა 2: რატატუი ბოლოკით

დაგჭირდებათ:
– 3 ბოლოკი, 1 ხახვი, სტაფილო
– ნიახურის 5 ტოტი
– 1 ყაბაყი, სეზამის ზეთი
– მარილი და პილპილი გემოვნებით

მომზადება: ყველა ინგრედიენტი ნაჭრებად უნდა დაჭრათ: ხახვი, ბოლოკი, სტაფილო, ნიახური და ყაბაყი.

მომზადების შემდეგ ქვაბში ჩავასხათ ორი ჩაის კოვზი სეზამის ზეთი, შემდეგ დავამატოთ ხახვი და სტაფილო, მოხარშვას მეტი დრო სჭირდება და ქვაბს დავახუროთ.

10 წუთის შემდეგ მოაყარეთ ნიახური და ყაბაყი, მოაყარეთ მარილიც და პილპილი თქვენი გემოვნებით და ყველა ინგრედიენტი დაბალ ცეცხლზე კიდევ 10 წუთის განმავლობაში მოხარშეთ.

იდეა 3: ბოლოკის ინფუზია

დაგჭირდებათ:
– 1 ბოლოკი
– 1 ჭიქა წყალი
– 1 სუფრის კოვზი თაფლი

მომზადება: წყალი მიიყვანეთ ადუღებამდე, ჩაასხით ჭიქაში და დაუმატეთ დაჭრილი ბოლოკი. დააფარეთ და დაელოდეთ 5 წუთი ეფექტის მისაღებად.

როგორც კი დრო ამოიწურება, ამოიღეთ ბოლოკის ნაჭრები და დაუმატეთ კოვზი თაფლი. აურიეთ და დალიეთ. შედეგად თქვენ მიიღებთ ამ ზღაპრული ბოსტნეულის ყველა სარგებელს.

Facebook კომენტარები