დაიცავით თქვენი სხეული და ჯანმრთელობა ყოველდღე ყურძნის ჭამით! უცნაური მაგრამ ეფექტური მეთოდი..

551

დაიცავით თქვენი სხეული და ჯანმრთელობა ყოველდღე ყურძნის ჭამით! უცნაური მაგრამ ეფექტური მეთოდი..

გემრიელიცაა და ჯანსაღიც!

შესაძლებელია თუ არა პატარა ხილში დიდი სარგებლის პოვნა? Რა თქმა უნდა, კი!

ყურძენი განსაკუთრებით მდიდარია ფლავონოიდებით, ძალიან ძლიერი ანტიოქსიდანტებით და გულ-სისხლძარღვთა სისტემის დამცავი თვისებებით.

მასში ნაპოვნი ერთ-ერთი პიგმენტი არის კვერცეტინი, რომელსაც აქვს სისხლში ქოლესტერინის დონის რეგულირების თვისება და ხელს უშლის LDL-ქოლესტერინის (ცუდი ქოლესტერინის) დაჟანგვას.

ყურძენი ასევე კალიუმის წყაროა, რომელიც სასარგებლოა გულ-სისხლძარღვთა სისტემისთვის ჰიპერტენზიისგან დამცავი ეფექტისდა გამო.

შეიძლება ყურძენი მივიჩნიოთ ახალგაზრდობის წყაროდ?

გულ-სისხლძარღვთა სისტემისთვის მისი სასარგებლო თვისებები შესაძლოა განპირობებული იყოს რესვერატროლის არსებობითაც, ნივთიერება, რომელშიც ასევე ვხვდებით ანტიკანცეროგენულ თვისებებს.

ყურძნის სამი ძირითადი კატეგორიაა: შავი ყურძენი, თეთრი ყურძენი და მწვანე ყურძენი.

თეთრი ყურძენი შეიცავს უფრო მაღალ ენერგეტიკულ ღირებულებას, ვიდრე შავი ყურძენი, 70 კალორიას 100 გ-ზე 62,1 კალორიას 100 გ-ზე. ამავდროულად, ის მდიდარია შაქრით, რადგან შეიცავს 16,1 გ შაქარს 100 გ ყურძენზე, განსხვავებით. შავი ყურძენი, რომელიც შეიცავს მხოლოდ 12,2 გ.

მოდით გავარკვიოთ სხვა განსხვავებებიც:

ყურძენი ენერგეტიკული უპირატესობის ნაყოფია, რადგან ის შეიცავს ბევრ ადვილად მოსანელებელ შაქარს, როგორიცაა გლუკოზა და ფრუქტოზა, გარდა ვიტამინი B, ვიტამინი C, მინერალური მარილები და კვალი ელემენტები, როგორიცაა კალციუმი, კალიუმი, რკინა და მაგნიუმი.

იმის გამო, რომ მას აქვს ყველაფერი საუკეთესო, რაც ბუნება ზოგადად გვთავაზობს, ყურძნის სარგებელი უფრო მეტია, ვიდრე შესაძლოა ამის შესახებ ვიყოთ ინფორმირებულნი. თეთრ ყურძენს და შავ ყურძენს სხვა სარგებელიც აქვს: მათ აქვთ სასარგებლო გავლენა ნერვული და კუნთოვანი სისტემების ფუნქციონირებაზე და ესაა ხილი, რომელიც ატონიზირებს ორგანიზმს.

ზამთრის სეზონზე თეთრი ყურძნისა და შავი ყურძნის სარგებელი საშუალებას გაძლევთ უკეთ გაუმკლავდეთ გაციებასთან დაკავშირებულ დაავადებებს.

ყურძენი ლეღვთან და ბანანთან ერთად ერთ-ერთი ყველაზე მდიდარი ხილია ნახშირწყლებით.

შავი ყურძენი ასევე მდიდარია პოლიფენოლებით, ძლიერი ანტიოქსიდანტებით, რომლებსაც აქვთ დამცავი თვისებები, რომლებიც მოქმედებს მრავალ დონეზე. ეს ანტიოქსიდანტები იცავს გულ-სისხლძარღვთა სისტემას ყველა სახის დაბერების შეფერხებით და ცუდი ქოლესტერინის წარმოქმნის შეზღუდვით.

მეორეს მხრივ, ყურძნის ფოთოლი არის ვარსკვლავური ინგრედიენტი, რომელიც ემსახურება ფეხებში დაღლილობისა და სიმძიმის წინააღმდეგ ბრძოლას. ყურძნის კიდევ ერთი სარგებელი არის მისი თხევადი მოქმედება, რაც ხელს უწყობს ტოქსინების გამოდევნას და ამით აუმჯობესებს ცირკულაციას, ამცირებს სითხის შეკავების პრობლემებს.

პოლიფენოლები უფრო მაღალი კონცენტრაციით გვხვდება შავ ყურძენში სხვა ხილთან შედარებით.

ყურძენი, სილამაზის ნაყოფიცაა:

თუ ყურძენი ჯანმრთელობისთვის კარგია, ეს ძირითადად გამოწვეულია მასში შემავალი პოლიფენოლებით. ისინი ძირითადად კონცენტრირებულია თესლებში და პასუხისმგებელნი არიან თავისუფალ რადიკალებს, დაბინძურებასა და კანის დაბერების შეჩერებაზე.

პოლიფენოლები 10000-ჯერ უფრო აქტიურია ვიდრე ვიტამინი E, ისინი აძლიერებენ კანის კოლაგენს და ბუნებრივ ელასტინს.

მაგრამ ყურძნის ცელულოზა ასევე შეიცავს ელემენტებს და მინერალებს, როგორიცაა კალიუმი და კალციუმი, რომლებიც ჯანსაღი კანისა და თმის მიღების მთავარი გასაღებია.

ბუნებრივი მკურნალობა? ცოტაოდენი ყურძენი გახეხეთ და შეურიეთ თაფლს. წაისვით კანზე და გაიჩერეთ 20 წუთის განმავლობაში. ჩამოიბანეთ და შემდეგ წაისვით დამატენიანებელი. შედეგად კი თქვენი კანი უკვე გამოიყურება გაახალგაზრდავებულად!

და რაც შეეხება წითელ ღვინოს?:

დღეში ერთმა ჭიქა ღვინომ შეიძლება დაგვიცვას გულ-სისხლძარღვთა დაავადებებისგან.

ამ სასმელში ვხვდებით უამრავ ფლავონოიდს, რომელიც შეიცავს კანს, თესლს და ყურძნის ცელულოზას.

ზოგიერთი კვლევა ანტიოქსიდანტურ ძალას ანიჭებს წითელ ღვინოს, რომელიც აღემატება ყურძნის ნატურალურ წვენს. ფაქტობრივად, ღვინის წარმოებაში, ტკბილის დუღილი იძლევა დიდი რაოდენობით ფლავონოიდების მოპოვების საშუალებას, რომელსაც ვერ ვპოულობთ ყურძნის დაწნეხვისას. ღვინის სარგებლობის მისაღებად საჭიროა ყურძნის წვენის მიღება დღეში სამჯერ.

Facebook კომენტარები