მიზეზი, რის გამოც კვერცხი არასდროს არ უნდა შეინახოთ მაცივარში - რა უნდა იცოდეთ ამის შესახებ, მართალია თუ არა?!. .
Შენიშვნა!
მსოფლიოს არა ერთი მოქალაქის საყვარელი საუზმეა სხვადასხვა გზით მოხარშული კვერცხი. რადგან კვერცხი არა მხოლოდ ადვილად მოსამზადებელია, არამედ ძალიან მკვებავი და ჯანსაღი პროდუქტიცაა.
ამიტომაც ყოველდღიურად საკმაოდ ბევრი ადამიანი ყიდულობს კვერცხს და შემდეგ ინახავს მაცივარში ან ოთახის ტემპერატურაზე. თუმცა, ბოლო დროს ფორუმებზე მსჯელობა დაიწყო კვერცხის მაცივარში შენახვასთან დაკავშირებით.
ყველა ადამიანი როდი ინახავს კვერცხს მაცივარში, ადამიანთა გარკვეული კატეგორია უბრალოდ ინახავენ კვერცხს ოთახის ტემპერატურაზე. თუმცა, ამ პიროვნებებს, რომლებიც არ ინახავენ კვერცხს მაცივარში, ემუქრებათ ბაქტერია, რომელსაც ეწოდება სალმონელა.
ეროვნულ საზოგადოებრივ რადიოში აცხადებენ, რომ კვერცხი მაცივარში არ უნდა ინახებოდეს. მათი თქმით, ამერიკის შეერთებულ შტატებში სალმონელას დაცვის მრავალი ღონისძიებაა მიღებული, მათ შორის ინსპექტირება, რეცხვა და კვერცხუჯრედის მიკვლევა მომწოდებლიდან მაღაზიამდე. ევროპაში ქათმების უმეტესობა აცრილია სალმონელას წინააღმდეგ, რაც იმას ნიშნავს, რომ ამ ბაქტერიის გავრცელებაზე არ უნდა ვიფიქროთ.
FDA-ს თანახმად, ვაქცინები სალმონელას ენტერიტიდის პრევენციის პროგრამის საკმაოდ ეფექტური კომპონენტია. მარიანა გრაველი, USDA სურსათის უვნებლობისა და ინსპექტირების სამსახურის ტექნიკური ინფორმაციის ექსპერტი, ამბობს, რომ კვერცხი არ უნდა ინახებოდეს ოთახის ტემპერატურაზე ორ საათზე მეტ ხანს. როგორც ის განმარტავს, ჩვენ არ გვაქვს საშუალება დავინახოთ, არის თუ არა კვერცხის ნაჭუჭი პათოგენისგან თავისუფალი.
უფრო მეტიც, ამ საკვები მოწამვლის ბაქტერიების ერთ-ერთი ცუდი ის არის, რომ ისინი არ ახდენენ გავლენას საკვების გემოზე, სუნზე ან ვიზუალაზე. ვერავინ გეტყვით, არის თუ არა ქათამი ინფიცირებული სალმონელით, ამიტომ შესაძლებელია, რომ კვერცხი, იქნება ეს სასურსათო მაღაზიიდან, ფერმერების ბაზრიდან თუ თქვენი მეზობლის ეზოდან, შეიცავს სალმონელას. საბოლოო გადაწყვეტილება მაინც თავად მომხმარებელს ეკისრება. ყველამ უნდა იცოდეს, როგორ მოიქცეს მიღებულ საკვებთან დაკავშირებით და ეს შეიძლება იყოს საუკეთესო პრევენცია მრავალი ჯანმრთელობის პრობლემისთვის.