რამდენად გემრიელი და სასარგებლოა ქლიავის მარინადი? გაეცანით რეცეპტს. .

823

რამდენად გემრიელი და სასარგებლოა ქლიავის მარინადი? გაეცანით რეცეპტს. .

ამ საშუალების მარინადს მიირთმევენ დიდი სიამოვნებით, თან იმასაც თუ გავითვალისწინებთ რომ ის არა მარტო გემრიელი, არამედ სასარგებლოცაა..

არსებობს ქლიავის დაახლოებით ორი ათასი ჯიში, ასე რომ თქვენ ყოველთვის შეგიძლიათ აირჩიოთ მათგან თქვენი სასურველი: ტკბილიდან დაწყებული მჟავემდე დამთავრებული და ღია ყვითელიდან დაწყებული მეწამულის შეფერილობამდე. მთელი აგვისტო და სექტემბრის დასაწყისამდმე ჩვენ ვტკბებით ამ წვნიანი ხილის საოცარი მოსავლით.

მაგრამ ხშიად ზამთავრშიც გვინდება ამ საოცარი ხილის დაგემოვნება, მაშინ როდესაც ის ხელმისაწვდომი აღარაა. ამიტომაც გვინდა გაგიზიაროთ ქლიავის მარინადის რეცეპტი, ომელიც ზამთარშიც კი ნასიამოვნებელს დაგტოვებთ!

ქლიავის მარინადი ზამთრისთვის:

ქლიავი ძალიან პოპულარული პროდუქტია, ამ ხილის მომზადების ბევრი საინტერესო რეცეპტი არსებობს. მაგრამ მომზადების მეთოდების სიმრავლეს შორის, ღირს საგულდაგულოდ შეარჩიოთ საუკეთესო, რათა ქლიავის ქილებმა სარდაფის თტაროზე მტვერი არ დაიდოს და მუდამ მოთხოვნადი იყოს დასაგემოვნებლად

ამიტომაც როდესაც საქმე ეხება ქლიავს დღეს შემოგთავაზებთ რეცეპტს, რომელიც იმსახურებს ნომერ პირველ ადგილს. ინგრედიენტები გათვალისწინებულია 1 ლიტრიანი ქილაზე დაყრდნობით.

ინგრედიენტები:

მყარი ქლიავი (რაოდენობა დამოკიდებულია ჯიშზე, ქლიავმა მჭიდროდ უნდა შეავსოს ქილა); 70 გრ შაქარი; 40 გ 9% ძმარი

5 წიწაკა ბარდა

მიხაკის  5 ყვავილი, 0,5 დარიჩინის ჩხირები და 1-2 დაფნის ფოთოლი

ლიტრიან ქილაში მოათავსეთ გარეცხილი ქლიავი. შეავსეთ ბოლომდე წყლით – ეს მოცულობა უდრის მომავალი მარინადის მოცულობას.

შემდგომ კი ამ ქილიდან გადმოღვრილი წყალი ჩაასხით ქვაბში, დაუმატეთ ძმარი და შაქარი. მარინადი ადუღეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში.

ქლიავის ქილაში კი მოათავსეთ დარიჩინი, წიწაკა, მიხაკი და დაფნის ფოთოლი. დაასხით მარინადი შიგთავსზე, გაასტერილეთ ქილები 7 წუთის განმავლობაში და დაახურეთ თავსახური.

ამოვატრიალოთ ქილები თავდაყირა და გავაციოთ. 2-3 კვირის შემდეგ,დაკონსერვებული ქლიავის ჭამა უკვე შეიძლება.

გემრიელად მიირთვით!

Facebook კომენტარები