წვენი, რომელიც კლავს დაავადებულ უჯრედებს, ეხმარება დიაბეტის, გასტრიტის დროს და ამცირებს არტერიულ წნევასაც კი!

1412

წვენი, რომელიც კლავს დაავადებულ უჯრედებს, ეხმარება დიაბეტის, გასტრიტის დროს და ამცირებს არტერიულ წნევასაც კი!

ეს აქამდე არ გინახავთ! ყველაზე გავრცელებული კარტოფილისგან გამოწურული წვენი მრავალი თვალსაზრისით უფრო ეფექტურია, ვიდრე თანამედროვე მედიკამენტების უმეტესობა.

წარმოუდგენელია, მაგრამ მართალია. ეს დაგეხმარებათ შეამციროთ შაქრიანი დიაბეტის მიღების შანსები, არტერიული წნევის ნორმალიზება და მრავალი სხვა სერიოზული დაავადების თავიდან აცილება, მათ შორის კიბო. ჩვენმა წინაპრებმა იცოდნენ უმი კარტოფილის სარგებლობის შესახებ თითქმის იმ დროიდან, როდესაც დაიწყეს მისი მოხმარება და მიღება, მაგრამ ჩვენს ერთი შეხედვით განათლებულ ხანაში რატომღაც ვფიქრობთ, რომ კარტოფილი უნდა იყოს მოხარშული ან შემწვარი. მაგრამ ამის გაკეთება ხშირად საერთოდ არ ღირს, რადგან უმი სახით კარტოფილი წარმოუდგენლად ჯანსაღი საკვებია.

მაგრამ უნდა იცოდეთ, რომ მოუმწიფებელი მწვანე კანის კარტოფილი, შეიძლება საშიში იყოს ადამიანისთვის. საშიშროება მდგომარეობს იმაში, რომ ასეთი ტუბერები და ხილი შეიცავს დიდი რაოდენობით სოლანოტოქსინს, რომელიც ტოქსიკურია ადამიანის ორგანიზმისთვის.

ამჟამად, სპეციალიზებულ პუბლიკაციებში შეგიძლიათ იპოვოთ მრავალი სტატია კარტოფილის წვენის სამკურნალო თვისებების შესახებ. ამ სტატიების ავტორთა შორის არის მედიცინის დოქტორი ჯონ ლესინგერი.

ჯონ ლესინჯერი ფიქრობს, რომ ეს წვენი არის გასტრიტის საუკეთესო ბუნებრივი წამალი, რომელიც დღეს ერთ-ერთი ყველაზე გავრცელებული ქრონიკული დაავადებაა.

ასე რომ, ლესინგერი გასტრიტით დაავადებულებს ურჩევს რეგულარულად მიირთვან 1 სუფრის კოვზი ახალი კარტოფილის წვენი ცოტა წყალთან ერთად. ეს უნდა გაკეთდეს საუზმემდე, ლანჩამდე და სადილამდე 30 წუთით ადრე. ის ასევე თვლის, რომ 50 მილილიტრი კარტოფილის წვენის დალევა უზმოზე დაგეხმარებათ კუჭის სხვა მრავალი პრობლემის მოგვარებაში. ეს უნდა გაკეთდეს ლანჩამდე და სადილამდე 30 წუთით ადრე.

თუ ყოველდღიურმა აქტივობამ ისე დაგაღალა, რომ გამუდმებით გაწურულ ლიმონად იგრძნობთ თავს, დალიეთ ერთი საშუალო ზომის კარტოფილის წვენი დილით და საღამოს სტაფილოსა და ვაშლის დამატებით.

ასე რომ, კარტოფილის წვენს აქვს შემდეგი უპირატესობები:

ის აუმჯობესებს იმუნიტეტს, ეხმარება ორგანიზმს ტოქსინებისგან გაწმენდაში

კურნავს კანს, ეხმარება გასტრიტის და საჭმლის მომნელებელი სისტემის სხვა პრობლემების მკურნალობაში, ამცირებს სისხლში შაქრის დონეს

სასარგებლო ეფექტი აქვს ღვიძლსა და თირკმელებზე, ხელს უწყობს გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების თავიდან აცილებას, კარტოფილის კანი ეხმარება ორგანიზმს დეტოქსიკაციაში და სავსეა საკვები ნივთიერებებით.

დიახ, სწორად გსმენიათ, კარტოფილის კანი, რომელსაც, როგორც წესი, მაშინვე ურნაში ვყრით, შეიცავს უზარმაზარ რაოდენობას სასარგებლო ნივთიერებებს. ამ ნივთიერებებს შორის შეიძლება გამოიყოს: ვიტამინი C, ვიტამინი B6, კალიუმი, რკინა, მანგანუმი, თუთია, ჯანსაღი ცილები და ნახშირწყლები.

Facebook კომენტარები