როდესაც ერთი კვირის განმავლობაში ყოველდღე მიირთმევთ ნიახურს, ეს არის ის შედეგი რაც შეიძლება დაემართოს თქვენს სხეულს..!

1287

როდესაც ერთი კვირის განმავლობაში ყოველდღე მიირთმევთ ნიახურს, ეს არის ის შედეგი რაც შეიძლება დაემართოს თქვენს სხეულს..!

იცით, რა სარგებელი მოაქვს ნიახურის რეგულარულ მიღებას?

ნიახური არის ხრაშუნა და წყლიანი ბოსტნეული, რომელიც სუპერმარკეტში ყველაზე ნაკლებად შეფასებულ საკვებად გამოიყურება.

ეს ბოსტნეული რეალურად მდიდარია მნიშვნელოვანი რაოდენობით ვიტამინებით (A, B, C, K), კალციუმით, მაგნიუმით და კალიუმით. მაგრამ მისი მთავარი უპირატესობა არის შინაარსი – ფიტონუტრიენტები.

ბევრმა ადამიანმა გამოსცადა მრავალი  სარგებელი მას შემდეგ, რაც მათ ყოველდღიურ რაციონში ერთი კვირის განმავლობაში შეიტანეს ნიახური.

Წონის დაკლება:

ნიახური დაბალკალორიულია (შეიცავს მხოლოდ 10-15 კალორიას) და მისი ბოჭკოების შემცველობა 1,6 გრამია თითო ფინჯანზე.

ჰიდრატაციის უფრო მაღალი დონე:

იმის გამო, რომ ნიახური 95%-ით წყალია, ეს შესანიშნავი საშუალებაა დეჰიდრატაციის თავიდან ასაცილებლად.

ანთების საწინააღმდეგო თვისება:

თუ თქვენ ხართ გულის დაავადების ან კიბოს რისკის ქვეშ, ნიახურის დამატება თქვენს დიეტაში დაგეხმარებათ თავიდან აიცილოთ ქრონიკული ანთება.

აუმჯობესებს ქოლესტერინის და არტერიული წნევის დონეს:

ჩიკაგოს უნივერსიტეტის კვლევამ აჩვენა, რომ ნიახურში აღმოჩენილი ქიმიკატი, სახელწოდებით ფიალი, ამცირებს ქოლესტერინის დონეს 7%-ით და არტერიულ წნევას 18%-ით.

აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას: ადამიანებს, რომლებსაც აწუხებთ კუჭის პრობლემები და ყაბზობა, იციან, თუ რამდენად მნიშვნელოვანია მათ დიეტაში ბოჭკოების დამატება. ნიახურის ბოჭკოვანი შემცველობა ხელს უწყობს ნაწლავების ჯანმრთელობას.

ასევე მან შეიძლება შეამციროს კუჭის ლორწოვან გარსთან დაკავშირებული დაავადებების რისკი. კვლევებმა აჩვენა, რომ ნიახურში შემავალი ანტიოქსიდანტები ამცირებს კუჭის წყლულს და გასტრიტის რისკს.

ბუნებრივი აფროდიზიაკი: შეიცავს მამრობითი ფერომონების, ანდროსტერონის და ანდროსტენოლს მაღალ დონეს. რაც ასევე ორგანიზმის ზოგადი ჯანმრთელობის დონისთვის საკმაოდ კარგია.

Facebook კომენტარები