ქლიავი და მისი საოცარი ეფექტი ჩვენს ორგანიზმზე!

891

ქლიავი და მისი საოცარი ეფექტი ჩვენს ორგანიზმზე!

მინერალების, ვიტამინებისა და ორგანული ნაერთების მაღალი შემცველობის გამო, ქლიავი წარმოადგენს ჯანმრთელობის მნიშვნელოვან ბუნებრივ წყაროს.

კალიუმის და რიგი სხვა ორგანული მჟავების შემცველობის გამო, რომლებიც ათხელებს სისხლს, ქლიავი დადებითად მოქმედებს ჰიპერტონულ პაციენტებზე, ამცირებს სისხლში ქოლესტერინის დონეს და სისხლძარღვებზე მის დეპონირებას. გარდა ამისა, სპილენძის შემცველობის გამო, ეს ხილი ხელს უშლის სისხლის შედედების წარმოქმნას და ამცირებს თრომბოფლებიტის რისკს. ქლიავს აქვს საფაღარათო, შარდმდენი, ანტიჰელმინთური, სიცხის დამწევი და ანტიოქსიდანტური თვისებები, ხელს უშლის ანემიისა და ასთენიის წარმოქმნას და განვითარებას.

გარდა ამისა, ქლიავი განტვირთავს ღვიძლს და ამცირებს ციროზის გარკვეული ტიპების რისკს, ხელს უშლის კატარაქტის და გლაუკომის განვითარებას, ამცირებს კუჭის ლორწოვანი გარსის ანთების რისკს, აუმჯობესებს ნაწლავის მუშაობას და აცილებს ნაწლავის პარაზიტებს.

ქლიავში აღმოჩენილი ანჰიდრიდები და ოქსილის მჟავა ხელს უწყობს ვირუსების, უცხო უჯრედების და კიბოს უჯრედების წინააღმდეგ ბრძოლას, რომლებიც ორგანიზმის მიერ აღარ არის აღიარებული, როგორც საშიში. ქლიავის სხეულზე ზემოქმედების ყველა ეს მეთოდი და განსაკუთრებით მისი კანი, ხელს უწყობს სიმსივნით დაზარალებულ ქსოვილებში ან ორგანოებში ავთვისებიანი უჯრედების განვითარების რისკის მნიშვნელოვან შემცირებას.

ქლიავის ჭამას ასევე შეუძლია ანტიდეპრესანტული ეფექტის უზრუნველყოფა, მავნე და ტოქსიკური ნივთიერებებისგან სრულიად თავისუფალი ყოფნის უპირატესობის შენარჩუნებისას. მიუხედავად იმისა, რომ ხილი შეიცავს გარკვეულ ნახშირწყლებს, ახალი ყოფნისას მათ შეუძლიათ დაარეგულირონ სისხლში შაქრის დონე და თავიდან აიცილონ დიაბეტის განვითარება გლუკოზის შეწოვის სტიმულირებით.

ახალი ქლიავის გამოყენება ხელს უწყობს ყაბზობის წინააღმდეგ ბრძოლას.

ჭამეთ ქლიავი და შეინარჩუნეთ ჯანმრთელობა!

Facebook კომენტარები