მივმართავ დიაბეტიანებს ნუ შეგეშინდებათ შაქრის! ჩვენ გასწავლით როგორ დაამზადოთ მისი დაუძინებელი მტერი, თან სახლის პირობებშივე

3970

მივმართავ დიაბეტიანებს ნუ შეგეშინდებათ შაქრის! ჩვენ გასწავლით როგორ დაამზადოთ მისი დაუძინებელი მტერი, თან სახლის პირობებშივე

ყოველდღიურად უფრო და უფრო ვრწმუნდებით იმაში, რომ ბუნება ყოველივე საუკეთესოს გვთავაზობს. შესაძლოა არ დავფიქრებულვართ თუმცა ეს ნამდვილად ასეა, ერთის მხრივ შეგვიძლია ვხარჯოთ დიდი ფული ძვირადღირებულ წამლებში, მაგრამ მეორეს მხრივ განა უფრო მარტივი არ არის, მივმართოთ დახმარებისთვის ბუნებრივ საშუალებებს?

დღევადნელი პრობლემური საკითხი რაზეც გვსურს ყურადღების გამახვილება, ორგანიზმში შაქრის დონის გაკონტროლებას ეხება, რაც დღითი დღე თითქოსდა უფრო და უფრო მეტი ადამიანის საზრუნავი და პრობლემა გახდა

დიაბეტით დაავადებულთა რიცხობრიობა რაცარუნდა დიდი იყოს, მათ ერთი საერთო აქვთ ესაა იმ სიმპტომების ჩამონათვალი რაც საწყის ეტაპზე ამ დაავადების მანიშნებლად ითვლება და ესენია: პირში სიმშრალე, ძალების დაკარგვა, პატარა ჭრილობების ძნელად შეხორცება, ჭამის მადის მომატება და მხედველობის დაქვეითება

სწორედ ამ დროს კი გოგრის თესლი ის პროდუქტია, რომელსაც ძალუძს სისხლში მომატებული შაქრის დონის დაწევა. იგი წარმოადგენს სასარგებლო ნივთიერებების უსაზღვრო მარაგს! გოგრის თესლები შეიცავს დიდი რაოდენობით რკინას, რაც ამაგრებს სისხლძარღვებს და აუმჯობესებს სისხლის შემადგენლობას.

შედეგად, გული იღებს ნაყოფიერი მუშაობისთვის საჭირო ყველა კომპონენტს. ასევე გოგრის თესლი დადებითად მოქმედებს ჩვენს კანზე და შესაბამისად აკნეს პროფილაქტიკის საუკეთესო საშუალებაა. მისი ყოველდღიური მიღება ხელს უწყობს სისხლში შაქრის დონის დაწევას.

გვინდა მაქსიმალურად დაგეხმაროთ და ვიზრუნოთ თქვენს ჯანმრთელობაზე, ამიტომ გიზიარებთ გოგრის თესლისგან მომზადებულ საოცარი სასმლის რეცეპტს

მთავარი კითხვა შემდეგია როგორ დავწიოთ სისხლში შაქრის დონე?

ამისთვის კი საჭირო ინგრედიენტებია:

  •  წყალი
  • 150 გრ გოგრის გაფცქვნილი თესლი
  • 4-5 ც ფინიკი
  •  1/2 ჩ/კ დარიჩინი (არომატისთვის)

მომზადების წესიც საკმაოდ მარტივია

თავდაპირევლად ჩაალბეთ გოგრის თესლები წყალში 8 საათის განმავლობაში, დროის გასვლის შემდგომ გადააქციეთ წყალი და ჩაყარეთ თესლები ბლენდერში. დაასხით ისევ 4 ჭიქა წყალი და კარგად ათქვიფეთ.

ბოლოს უბრალოდ გაწურეთ ნაზავი მარლაში. დაუმატეთ დაქუცმაცებული ფინიკი და დარიჩინი და კვლავ ათქვიფეთ ნარევი. გადმოასხით მიღებული გოგრის რძე შუშის ქილაში და შეინახეთ მაცივარში.

დალიეთ დღეში 100 გრ სასმელი მშიერ კუჭზე, ჭამამდე 30 წუთით ადრე. მიიღეთ 4 დღიანი ინტერვალებით (4 დღე დალევთ, შემდეგი 4 დღე დაისვენებთ)

გოგრის რძე ასევე სასარგებლოა ჭიების პროფილაქტიკისთვის როგორც დიდებში, ისე პატარებშიც, თან უსაფრთხოცაა!

Facebook კომენტარები