პროდუქტები, რომელთა კომბინირებულად მირთმევა არ შიეძლება
ზოგჯერ, მაგიდიდან წამოდგომისას, ჩვენი კუჭი არაადეკვატურად იქცევა და ეს ყველაფერი იმიტომ ხდება, რომ არ ვჭამთ სწორად. ყველა პროდუქტი არ არის ერთმანეთთან თავსებადი.
რომელი პროდუქტის მიღება არ შეიძლება ერთად?:
ყველი, ხორცი - ფოსფორი, თუთია და ამ ელემენტებში შემავალი მიკროელემენტები არ არის თავსებადი. ფოსფორი ხელს უშლის თუთიის შეწოვას.
მაკარონი და ხორცი. მაკარონი ხელს უწყობს გლუტენის წარმოქმნას, ხოლო ხორცი თავისთავად ძნელად ასათვისებელია. წარმოიდგინეთ, რას გრძნობს კუჭი.
კარტოფილი და კვერცხი. მინერალები, რომლებიც უხვად არის კარტოფილში, ანელებს კალციუმის და რკინის შეწოვას, რომელიც ქათმის კვერცხის შემავალი ელემენტია.
ღვინო და ბოსტნეული. ღვინო ანადგურებს B1 ვიტამინს, რომელსაც შეიცავს ბოსტნეული.
კვერცხი, თევზი - თევზი შეიცავს B7 ვიტამინს, კვერცხი შეიცავს ოვიდინის ელემენტს, რომელიც ამ ვიტამინს მთლიანად ანეიტრალებს. თევზის ჭამისგან რაიმე სარგებელს ვერ მივიღებთ.
პომიდორი, თეთრი ყველი - ეს კომბინაცია ფატალურია სახსრებისთვის. ის ხელს უწყობს ორგანიზმში კალციუმის დეპონირებას. კალციუმი დეპონირდება სახსრებზე, რაც პრობლემებს იწვევს.
კარაქი, კარტოფილი - ამ პროდუქტების ერთად მირთმევა არ არის რეკომენდირებული, რადგან ეს გაანადგურებს თქვენს ფიგურას. კარტოფილი ნახშირწყლების წყაროა, მათი მოხმარებისას სისხლში გლუკოზის დონე იზრდება, რომლის შესამცირებლად ორგანიზმი აქტიურად აწარმოებს ინსულინს. როგორც მოგეხსენებათ, ინსულინი ასევე პასუხისმგებელია ცხიმის ათვისებაზე. გამოდის, რომ ინსულინი ერთდროულად ამცირებს გლუკოზის დონეს და შთანთქავს ზეთში არსებულ ცხიმს.
კიტრი, პომიდორი - კიტრი შეიცავს ასკორბინის ფერმენტს, რომელიც ანადგურებს პომიდვრის C ვიტამინს.
თევზი და მცენარეული ზეთი - თევზი მდიდარია ომეგა -3 ვიტამინებით, რომლებიც საჭიროა ნერვული სისტემის კარგი ფუნქციონირებისთვის, სასარგებლო გავლენას ახდენს სახსრებზე და ამცირებს სიმსივნის რისკს. მცენარეული ზეთი შეიცავს ომეგა -6 ჯგუფის სხვა სახის ვიტამინს, რომელიც აუქმებს ომეგა -3-ს, შედეგად თევზის სარგებლობა ქრება. ასევე, ომეგა -6 აჩქარებს უჯრედების დაბერების პროცესს. მოამზადეთ თევზი გრილზე ან გამოაცხვეთ ფოლგაში.
ღვინო, წითელი ხორცი - ღვინოსა და წითელი ხორცის ერთად მირთმევა არ არის რეკომენდირებული, რადგან ღვინოში შემავალი ტანინები საშუალებას არ აძლევენ რკინას, რომელიც ხორცშია, აითვისოს ორგანიზმმა.
ჩაის, ფქვილის საფუარის ცომი - ჩაი შეიცავს მთრიმლავ ნივთიერებებს, რომლებიც ხელს უშლის ვიტამინების შეწოვას. ვიტამინები, რომლებიც შეიცავს საფუარის ცომს: მაგნიუმი, კალციუმი, სპილენძი, თუთია, ვიტამინი B1 - ყველაფერი არ იქნება ათვისებული.