მიირთვით დღეში 3 კვერცხი და ნახეთ რა დაემართება თქვენს ორგანიზმს. ნეტავ აქამდე მცოდნონა
ჰარვარდის სკოლის წარმომადგენლები აცხადებენ, რომ თუ დღეში 3 კვერცხს მიირთმევთ, ჯანმრთელობის პრობლემები მნიშვნელოვნად შემცირდება. ყველაზე სასარგებლოა მოხარშული. კვერცხი განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია თვალებისთვის.
ამ გემრიელ პროდუქტში შეგიძლიათ აღმოაჩინოთ ჯანმრთელობისთვის აუცილებელი მკვებავი ნივთიერებები. ის მდიდარია ლუტეინითა და ზეაქსანტინით. განსაკუთრებით სასარგებლოა ასაკში მყოფი ადამიანებისთვის, რადგან კვერცხი მნიშვნელოვნად ამცირებს კატარაქტას რისკს. ეს პროდუქტი D ვიტამინის წყაროა. კვერცხი ჯანსაღი, ლამაზი თმისა და და ფრჩხილების საწინდარია. ძლიერი ანტიოქსიდანტია და შესაბამისად, ძალიან სასარგებლოა იმუნური სისტემისთვის.
კვერცხს ძვლების ჯანმრთელობაზე დიდი გავლენა აქვს. ის შეცავს კალციუმს და ვიტამინ D-ს.
კვერცხი სასარგებლოა კუნთებისთვის. იგი დაგეხმარებათ კუნთების ზრდაში, რადგან შეიცავს დიდი რაოდენობით ცილას.
კვერცხის ცილის შემცველობა უდრის საშუალო ნაჭერი ხორცის ცილის შემცველობას.
კვერცხი დაგეხმარებათ წონის დაკლებაში. კვერცხში დიდი რაოდენობით ცილაა. მისი წყალობით კი ორგანიზმი ენერგიით ივსება. კვერცხი შეიცავს 70 კალორიას და შეგიძლიათ მიირთვათ დიეტის დროს ან წონის შესანარჩუნებლად. სასარგებლო საკვები კუნთის მასას ზრდის, აძლიერებს მას.
კვერცხი თავიდან აგაცილებთ გულის პრობლემებს. ცილა ჰიპერტენზიის წინააღმდეგ საბრძოლველად იდეალური საშუალებაა.
კვერცხი შეიცავს ქოლინს, რომლის წყალობითაც ხელს უწყობს ტვინის ფუნქციონირებას.
კვერცხი D ვიტამინის წყაროა. ის ჯანსაღი, ლამაზი თმისა და და ფრჩხილების საწინდარია. ცილისა და გოგირდის ბმები, რომლებიც კვერცხის გულებში გვხვდება, განსაკუთრებით მნიშვნელოვან როლს ასრულებს სუსტი და მტვრევადი თმის გაჯანსაღებაში. კვერცხი ძლიერი ანტიოქსიდანტია და შესაბამისად, ძალიან სასარგებლოა იმუნური სისტემისთვის.
კვერცხი შეინარჩუნებთ მხედველობას. იცოდით, რომ კვერცხის ჭამა შეიძლება ძალიან სასარგებლო იყოს თქვენი მხედველობისთვის? კვერცხში ბევრია A ვიტამინი, ლუტეინი და ზეაქსანტინი. ვიტამინი A მნიშვნელოვანია მხედველობისთვის, ხოლო ლუთეინი და ზეაქსანტინი იცავს თვალს თავისუფალი რადიკალებისგან და მნიშვნელოვან როლს ასრულებს მხედველობის გაუმჯობესებაში.