გამდნარი კარაქი საუკეთესო მკურნალია!

407

გამდნარი კარაქი საუკეთესო მკურნალია!

რატომაა, რომ ინდოეთში ტრადიცია თაობიდან თაობას გადაცემის?

კარაქის ეფექტი ჯანმრთელობაზე:

– აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას
– ახდენს დეზინფექციას და ხელს უწყობს ტოქსინების მოცილებას (განსაკუთრებით სანელებლებთან ერთად გამოყენებისას)
– იცავს უჯრედებს თავისუფალი რადიკალებისგან
– ის ადვილად ასათვისებელი ცხიმოვანი მჟავების წყაროა (ცხიმოვან მჟავებს აქვს მოკლე ქიმიური ჯაჭვი, ხოლო გრძელი ქიმიური ჯაჭვის მქონე ცხიმოვან მჟავებს ძნელად ასათვისებელია და იწვევს სისხლს გასქელება)

– ამაღლებს ჯანსაღ მადას, ის ასევე სხვა ცხიმებისგან განსხვავებით, ის არ ზრდის სისხლში ქოლესტერინის დონეს

– ხელს უწყობს სხეულის გაახალგაზრდავებას, რადგან ის გავლენას ახდენს უჯრედების რეგენერაციაზე, ასტიმულირებს ქსოვილის მეტაბოლიზმს.

– შეიცავს ანტიოქსიდანტებს, რომლებიც ხელს უწყობენ ათეროსკლეროზის და დნმ-ის დაზიანების თავიდან აცილებას (დაბერების ერთ-ერთი მიზეზი).

– შეიცავს A და E ვიტამინებს, ასევე ლინოლის მჟავას, რომელიც უზრუნველყოფს ქსოვილების ზრდას და განვითარებას (რაც განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია მზარდი ორგანიზმისთვის).

– აძლიერებს იმუნურ და ნერვულ სისტემას

 კურნავს დაავადებებს:

მისი ერთ-ერთი ყველაზე მნიშვნელოვანი უპირატესობა ის არის, რომ ის ფართოდ გამოიყენება აიურვედაში, როგორც შეუცვლელი ინგრედიენტი მრავალ სამკურნალო ნარევში, პროცედურასა და დიეტაში. დაავადებათა რაოდენობა, რომლებსაც მკურნალობენ ამ „თხევადი ოქროს“ დახმარებით, მართლაც უზარმაზარია, ამიტომ ჩვენ ჩამოვთვლით მხოლოდ რამდენიმეს:

– საჭმლის მომნელებელი დარღვევები, რომლებიც დაკავშირებულია დისბალანსთან (ყაბზობა)
– ანემია
– სპაზმური ხველა
– თვალების სიწითლე და გაღიზიანება (ფრთხილად ჩაწვეთება თვალებში).
კანის დაავადებები, განსაკუთრებით ის, რაც ასოცირდება მშრალ კანთან.

კარაქის ყიდვა შეგიძლიათ ნებისმიერ სუპერმარკეტში, მაგრამ უმჯობესი იქნება თუ მას თავად დაამზადებთ, რადგან ეს პროცესი იაფი და საკმადო მარტივია.

კარაქის მომზადებისთვის საჭირო ინგრედიენტები:

  • 1 კგ უმარილო ორგანული კარაქი
  • 1 სუფთა, ჰერმეტული მინის კონტეინერი
  • 1 სუფთა თეთრი ბამბის ცხვირსახოცი ან მარლა
  • საცერი

მომზადების წესი:

მოათავსეთ ერთი კგ უმარილო ორგანული კარაქი ღრმა უჟანგავი ფოლადის ქვაბში და დადგით საშუალო ცეცხლზე. მოამზადეთ საცერი, მარლა და სუფთა მინის კონტეინერი.

რამდენიმე წუთის შემდეგ, როდესაც ცხიმი დაიწყებს ადუღებას ცხიმი თავზე ქაფს გაიკეთებს.

7-10 წუთის შემდეგ ცხიმი გახდება ოქროსფერი და ტაფის ძირში ყავისფერი ზოლები გაჩნდება.

დაუყონებლივ გადმოდგით გამდნარი კარაქი ცეცხლიდან და გადაწურეთ მინის ჭურჭელში. გააციეთ, დაახურეთ თავსახური და შეინახეთ ოთახის ტემპერატურაზე ან მაცივარში.

გამოიყენეთ ის, როგორც ჯანსაღი ცხიმი ნებისმიერ საკვებში.

Facebook კომენტარები