დიაბეტის ბუნებრივი წამალი აღმოჩენილია-ამის დახმარებით ინსულინის გამოყენებას შეამცირებთ!
ბამი ერთწლოვანი ეგზოტიკური მცენარეა, რომელსაც კულინარიაში ფართოდ იყენებენ, თუმცა ჩვენს ქვეყანაში ჯერჯეობით პოპულარული არაა. სწორედ ამ უნიკალური მცენარის სასარგებლო თვისებების შესახებ გთავაზობთ ინფორმაციას, გაიგეთ როგორ და რა მიზნით შეიძლება მისი გამოყენება.
ბამის თვისებები: ცოტა ხნის წინ მეცნიერთა საერთაშორისო ჯგუფმა, კვლევის შედეგების მიხედვით გამოიტანა დასკვნა, რომ ბამის სერიოზული გავლენის მოხდენა შეუძლია შაქრიანი დიაბეტის მქონე ადამიანებზე.
მისი რეგულარულად მოხმარება ცვლის გენების აქტივობას, რომლებიც პასუხს აგენებ სხვადასხვა დაავადებების განვითარებაზე.
აღნიშნული კვლევების საფუძველზე გადაწყდა, რომ უახლოეს მომავალში დიაბეტთან საბრძოლველი წამლის შემუშავებისას
სწორედ ბამის გამოიყენებენ.
ამიტომ, სანამ ახალი ეფექტური წამალი დამზადდება, თქვენ შეგიძლიათ თავად დაამზადოთ სასარგებლო საშუალება, რომელიც დაგეხმარებათ სისხლში შაქრის დონის დაწევაში. ბოჭკოვანი შემადგენლობის დამსახურებით ბამი ამცირებს ნაწლავებში შაქრის შეწოვას.
ბამის ნაყენის დამზადება: გააჩერეთ ბამი 1 ჭ წყალში მთელი ღამის განმავლობაში და მეორე დილით დალიეთ. ის ამცირებს სისხლძარღვების დაავადებების და ნაწლავების კიბოს რისკსაც. მომზადებული ნაყენი ეფექტურია დეპრესიის სამკურნალოდაც, გარდა ამისა ამცირებს ყელის ტკივილს და ფილტვების ინფექციებსაც კი.
ასევე სასარგებლო ინფორმაციის მომტანი იქნება თქვენთვის შემდეგი რეცეპტებიც:
შაქრიანი დიაბეტი :
ხალხურ და ოფიციალურ მედიცინაში კოჭის ფესვების ინფუზია გამოიყენება შაქრიანი დიაბეტის სამკურნალოდ. ექსპერიმენტულად დადგენილია, რომ ფესვის მოხმარება ზრდის გლიკოგენის რაოდენობას ღვიძლში, ასტიმულირებს პროტეოლიზური ფერმენტების წარმოქმნას და აუმჯობესებს პანკრეასის მუშაობას ინსულინის წარმოებაში. უკრაინელი მეცნიერის ს. ტომილინის კვლევის მონაცემების თანახმად, ბრწყინვალების ახალმა ფესვმა და თხევადი ექსტრაქტის სახით შესანიშნავი შედეგები აჩვენა. დიაბეტიანებს ვაძლევ ეფექტური შეგროვების რეცეპტს.
რეცეპტი: თანაბარ ნაწილებში: კოწახურის ფესვები, ლობიოს ძირები, მოცვის ფოთლები, კაკლის ფოთლები, 1 ლიტრი წყალი.
მომზადების მეთოდი: მიიღეთ 4 ს.კ. ლ ნარევი, დაასხით ცივი წყალი, გააჩერეთ 12 საათის განმავლობაში. ადუღეთ 5 წუთი, გააჩერეთ კიდევ ერთი საათი, გადაწურეთ. მიიღეთ 3/4 ჭიქა დღეში 5 – ჯერ დღეში ჭამიდან ერთი საათის შემდეგ.
ბევრ ქვეყანაში კოწახურის ფესვებს იყენებენ სამკურნალოდ, განსაკუთრებით ბულგარეთში, პოლონეთში, ავსტრიაში, გერმანიაში. მაგრამ განსაკუთრებული დამოკიდებულება კოწახურის მიმართ ჩინეთში და იაპონიაში. ჩინური მედიცინა იყენებს მცენარის ყველა ნაწილს, თესლსაც კი, ისინი სხვადასხვა წარმოშობის შეშუპებას მკურნალობენ. იაპონიაში, კოწახური კულტივირებულია ბოსტნეულის ბაღებში, უგემრიელეს ჯიშს "გობო" უწოდებენ.
ამ ნივთიერებების შემცველობით, კოწახური პირველ ადგილზეა ყველა ბოსტნეულს შორის, ისინი, სხვათა შორის, ხელს უწყობენ კუჭის გაწმენდას. ამ თვისებების გამო, იაპონიაში უკიდურესად პოპულარულია კოწახური, როგორც დაბალკალორიული პროდუქტი სხვადასხვა კერძებისთვის.
იაპონური რეცეპტი: კოწახურის ახალი ფოთლები - 300 გრ, ხახვი - 80 გრ, ბრინჯი - 50 გრ, კარაქი - 40 გრ, 1 ლიტრი წყალი, მარილი და სანელებლები გემოვნებით. მომზადების მეთოდი: დადგით წყალი რომ ადუღდეს, დაამატეთ ბრინჯი და მოხარშეთ, სანამ გახურდება. ამასობაში ხახვი მსუბუქად შეწვით ზეთში, დაუმატეთ ბრინჯს და დაჭრილი კოწახურის ფოთლები. დაუმატეთ მარილი და სანელებლები. მოხარშეთ წვნიანი 2-3 წუთის განმავლობაში, 15 წუთის შემდეგ შეგიძლიათ მიირთვათ.
ახალგაზრდა ფოთლებს წვნიანებისა და სალათების მოსამზადებლად იყენებენ, ხოლო პირველი წლის ფესვებს მიირთმევენ უმი, მოხარშული, გამომცხვარი, შემწვარი, კარტოფილის ნაცვლად წვნიანში და ჩვეულებრივ კერძად ანაცვლებენ. საფრანგეთში, ისინი ამზადებენ აბსოლუტურად განსაცვიფრებელ კერძებს ბურდონისგან; დიაბეტიანებისთვის ვურჩევ დახვეწილ გურმან სალათს.
ფრანგული რეცეპტი: ოროვანდის ფესვები - 100 გრ, მწვანე ხახვი - 50 გრ, პირშუშხას ფესვი - 30 გრ, მოცხარის ახალგაზრდა ფოთლები - 20 გრ, ფრანგული მდოგვი - 20 გრ, არაჟანი - 50 გრ, მარილი გემოვნებით. მომზადების მეთოდი : ოროვანდის ფესვები ჩაყარეთ მდუღარე წყალში 5-7 წუთის განმავლობაში. დავჭრათ წვრილად, დავამატოთ დაჭრილი ხახვი, მოცხარის ფოთლები, გახეხილი ქათამი და მდოგვი, მოვასხათ არაჟანი, მარილი.