ექიმები თავიანთ პაციენტებთან ამაზე არ ლაპარაკობენ, მაგრამ უნდა იცოდეთ, რომ ქათმის ფეხები დიდ საიდუმლოს ინახავს…

4982
Vairkoseti

ექიმები თავიანთ პაციენტებთან ამაზე არ ლაპარაკობენ, მაგრამ უნდა იცოდეთ, რომ ქათმის ფეხები დიდ საიდუმლოს ინახავს…

აქამდე თქვენ ალბათ არ იცოდით ამის შესახებ!

ქათამი ერთ-ერთი ყველაზე ხშირად გამოყენებული ხორცია მთელ მსოფლიოში და, რა თქმა უნდა, თქვენც ხშირად მიირთმევთ მას. ეს არის მინერალებისა და ცილების მნიშვნელოვანი წყარო.

ყველას კარგად მოგეხსენებათ, რომ ქათმის ყველაზე პოპულარული ნაწილია მკერდი, რადგან ის შეიცავს სუფთა ხორცს. თუმცა, ჩვეულებრივ, ცოტა ადამიანი ჭამს ქათმის ფეხებს. ზოგი ამასაც არ აკეთებს, რადგან ამბობენ, რომ ეს მათთვის ამაზრზენი პროცესია.

რაც ბევრმა არ იცის, არის ის, რომ ქათმის ტერფს შეუძლია მრავალი სარგებელი მოგვაწოდოს ჯანმრთელობისთვის. სწორედ დღეს გვსურს გესაუბროთ ამაზე.

ქათმის ფეხების სარგებელი:

როგორც უკვე ვთქვით, ადამიანების უმეტესობა თავს არიდებს ქათმის ფეხების ჭამას. მაგრამ რაც მათ არ იციან არის ის, რომ ქათმის ამ ნაწილს ბევრი სიკეთე შეუძლია მოუტანოს ჩვენს ჯანმრთელობას. სინამდვილეში, არსებობს მრავალი სარგებელი, რომელიც შეგვიძლია მივიღოთ მხოლოდ ქათმის ამ ნაწილის ჭამით.

ქვემოთ კი ჩამოვთვლით ყველა იმ სარგებელს, რაც შეგვიძლია მივიღოთ მისი მოხმარებით:

ამცირებს არტერიულ წნევას, სტრესს, აბალანსებს ჰორმონებს, აუმჯობესებს იმუნურ სისტემას, აახალგაზრდავებს კანს, აჩქარებს შეხორცებას, ამაგრებს ძვლებსა და ფრჩხილებს

ინარჩუნებს ღრძილის ჯანმრთელობას, ასევე მდიდარია კოლაგენით
მისი მიღებით ორგანიზმში თრომბოციტები იზრდება და ასევე ებრძვის გრიპს და გაციებას

როგორც ვხედავთ, ქათმის ფეხებს დიდი სარგებელი მოგვიტანს. ამიტომ, ბევრი ადამიანი, ამ ინფორმაციის წაკითხვის შემდეგ, დაიწყებს მათ უფრო რეგულარულ მოხმარებას. გარდა ამისა, თუ დავფიქრდებით მის სარგებელზე, მივხვდებით კიდეც, რომ ღირს ძალისხმევად.

მეორე მხრივ, როგორც უკვე ვახსენეთ, მათი მომზადება უაღრესად მარტივია. შეგვიძლია გამოვიყენოთ ბულიონში ან შევწვათ და ისე მივირთვათ. ამიტომ, მათი მომზადებისა და მოხმარების მრავალი ვარიანტი გვაქვს. მათი ცოტა ხნით მოხმარების შემდეგ, აუცილებლად შეეგუებით და შეგიყვარდებათ.

Facebook კომენტარები
Vairkoseti