ბებიის იმუნიტეტის გამაძლიერებელი საშუალება!
გემრიელიცაა და ჯანსაღიც!
სეზონის შეცვლასთან ერთად, დროა გააძლიეროთ თქვენი იმუნური სისტემა. და ამაში თავად ბუნება გვეხმარება, რომელიც გვთავაზობს საკვები ნივთიერებების რეალურ წყაროს: გოგრას.
გოგრის სარგებელი:
გოგრა ანტიოქსიდანტური საკვებია. ანტიოქსიდანტები კი ხელს უწყობენ თავისუფალი რადიკალების განეიტრალებას და მათ მავნე ზემოქმედებას ადამიანის ჯანმრთელობაზე, რაც ხელს უწყობს უჯრედების გადაგვარებით გამოწვეული მრავალი დაავადების გაჩენას. გოგრის ანტიოქსიდანტურ ელემენტებს შორის შეიძლება აღინიშნოს კაროტინი, ლიკოპენი და ვიტამინი C.
კაროტინის თვისებები ძალიან ფართოა. ყველაფერთან ერთად, განსაკუთრებულ ყურადღებას იმსახურებს კიბოს განვითარების შეფერხების უნარი. მწვანე ფოთლოვანი საკვების მიღების მნიშვნელობა, როგორიცაა პრასი ან გოგრა, დადასტურებულია პროსტატის კიბოს პროფილაქტიკაში ან პროსტატის გადიდების პრევენციის უნარში, დაავადების კეთილთვისებიანი ჰიპერპლაზიის დროს.
გოგრა დაგვეხმარება:
აუმჯობესებს მხედველობას: გოგრა ასევე შეიცავს ლუტეინს და ზეაქსანტინს, ორ ანტიოქსიდანტს, რომელიც ითვლება კატარაქტის თავიდან აცილებაში და შეიძლება შეანელოს მაკულარული დეგენერაციის განვითარება.
კანის გაახალგაზრდავება: გოგრა დაგეხმარებათ ახალგაზრდულად გამოიყურებოდეთ (გოგრის ბეტა-კაროტინი გვიცავს მზის ნაოჭების გამომწვევი ულტრაიისფერი სხივებისგან), მაგრამ ცელულოზა ასევე შესანიშნავი ბუნებრივი სახის ნიღაბია, რომელიც აქერცლებს და არბილებს კანს. ყველაფერი რაც თქვენ გჭირდებათ არის მეოთხედი ჭიქა გოგრის პიურე, კვერცხი, კოვზი თაფლი და კოვზი რძე. შეურიეთ ინგრედიენტები, წაისვით, გაიჩერეთ 20 წუთი და ჩამოიბანეთ თბილი წყლით.
გოგრა მდიდარია ვიტამინებით C, T და რკინით. ეს ბოსტნეული ხელს უწყობს სისხლძარღვების გაძლიერებას, საჭმლის მონელების ნორმალიზებას და ეფექტურია უძილობისა და დაღლილობის წინააღმდეგ ბრძოლაშიც. დაუმატეთ ლიმონის, ლაიმის, ჯანჯაფილის და თაფლის ნაზავი და თქვენ გაქვთ ძალიან ეფექტური საშუალება ზამთრის სეზონის დაავადებების დროს!
საჭირო ინგრედიენტები:
- 150 გრ თაფლი, 300 გრ გოგრა, 1 ცაცხვი
- 1 ლიმონი, 1 ცალი ჯანჯაფილის ფესვი (5-7 სმ)
-150გრ ყავისფერი შაქარი.
მომზადებისა და მოხმარების წესი:
ადუღეთ წყალი ლიმონით და ცაცხვით, რომ ზედმეტი სიმწარე მოიცილოთ. დავჭრათ ისინი დიდ ნაჭრებად, ამოიღეთ თესლი.
გააცალეთ გოგრა და ჯანჯაფილი, დაჭერით ნაჭრებად. მომზადებული ინგრედიენტები მოათავსეთ ბლენდერის თასში, დაუმატეთ თაფლი და შაქარი. კარგად აურიეთ.
შეინახეთ პროდუქტი მაცივარში. მიიღეთ 1 სუფრის კოვზი დღეში 3-ჯერ, ჭამამდე ნახევარი საათით ადრე.