ეს საკვები აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას და გიცავთ ინსულტისა და ინფარქტისგან! Ძალიან მნიშვნელოვანი!
საოცარი შედეგები!
მჟავე კომბოსტო, ის შესანიშნავი ბოსტნეულია, რომელიც გამოირჩევა მრავალი დადებითი თვისებით და გთავაზობთ გასაოცარ სარგებელს თქვენი ჯანმრთელობისთვის. ამიტომ, ის რეგულარულად უნდა შეიტანოთ თქვენს საკვებ რაციონში.
სწორედ დღევანდელ სტატიაში გაგაცნობთ რამდენიმე მის ჯანმრთელობის სარგებელს:
ბუნებრივი პრობიოტიკი:
მჟავე კომბოსტოს აქვს ძლიერი პრობიოტიკური თვისებები დუღილის პროცესისდა გამო. დუღილის პროცესი მოიცავს ბაქტერიების დიდ რაოდენობას, რომლებიც წარმოუდგენლად სასარგებლოა საჭმლის მომნელებელი სისტემისთვის. ამიტომ, ნაწლავური ფლორის აღსადგენად, ის უნდა მიირთვათ ანტიბიოტიკების შემცველი თერაპიის შემდეგ.
მდიდარია C ვიტამინით:
ის უაღრესად მდიდარია C ვიტამინით. ამიტომ მეზღვაურები მას იყენებდნენ სკორბუტის, ამ ვიტამინის დეფიციტით გამოწვეული დაავადების თავიდან ასაცილებლად. მათ ზღვაში გასვლამდე მჟავე კომბოსტოს თან მიჰქონდათ და ხშირადაც მიირთმევდნენ, ამით იცავდნენ ჯანმრთელობას.
ამაგრებს ძვლებს:
მჟავე კომბოსტო ეფექტურად ამაგრებს ძვლებს და ხელს უშლის ოსტეოპოროზის განვითარებას, რადგან ის მინერალების მდიდარი წყაროა. გარდა ამისა, ის ასევე შეიცავს K ვიტამინს, რომელიც გადამწყვეტია თქვენი ძვლების ჯანმრთელობისთვის, რადგან ის პასუხისმგებელია ცილების გამომუშავებაზე, რომლებიც აბალანსებს ძვლის მინერალიზაციას.
ხელს უწყობს გულის ჯანმრთელობის გაუმჯობესებასაც:
მჟავე კომბოსტო ასევე მდიდარია ბოჭკოებით, რაც ხელს უწყობს საჭმლის მონელებას და ხელს უწყობს გულის და ტვინის ჯანმრთელობას. გარდა ამისა, ბოჭკოვანი ასევე სასარგებლოა ცუდი ქოლესტერინის რეგულირების დროსაც და ამცირებს ინსულტის, ათეროსკლეროზის და გულის შეტევის რისკს.
საინტერესოა, სარგებელთან ერთად რით შეიძლება იყოს საზიანო კომბოსტოს მწნილი ?
მაღალი ორგანული მჟავის შემცველობისდა გამო კომბოსტოს მწნილი ზოგიერთი დაავადების დროს შეიძლება საზიანოც კი იყოს. ის თირკმელზედა ჯირკვლის და ფარისებრი ჯირკვლის დაავადებების, ჰიპერტონიის, ნაღვლის ბუშტში კენჭების და თირკმლის უკმარისობის დროს უკუჩვენებულია.
ჩვენი რჩევა იქნება: თუ მწვავე გასტრიტი, კუჭის ან თორმეტგოჯა ნაწლავის წყლული გაწუხებთ, ეს პროდუქტი სიფრთხილით უნდა მოიხმაროთ:
ნებისმიერ შემთხვევაში, თუ კომბოსტოს მწნილის გასინჯვა ძალიან გსურთ, გამოყენების წინ მარილწყალი კარგად მოაშორეთ ან თავიდან ძალიან მცირე რაოდენობს მარილით დაამწნილეთ.
ჯანმრთელობას გისურვებთ!