13 წარმოუდგენელი გამწმენდი ეფექტი, რომელიც გამოჩნდება, როდესაც დღეში 1 ჭარხალს მიირთმევთ..
დაამატეთ თქვენს დიეტას!
ჭარხალი იგივე ოჯახის წარმომადგენელია, როგორიც ისპანახი და მისი ფოთლები სავსეა ქლოროფილით და სხვა საკვები ნივთიერებებით. მწვანილის კვების პროფილი აღემატება მათ ერთ-ერთ ფესვს. ბეტაიანინი არის ნაერთი, რომელიც ჭარხლს აძლევს მეწამულ ფერს. ხოლო ჭარხლისა და მწვანილის კომბინაცია ძლიერი გამწმენდი და სისხლის აღმდგენი საშუალებაა.
კვებითი სარგებელი: დატვირთულია ვიტამინებით, როგორიცაა A, B1, B2, B6 და C. მინერალური შემცველობის თვალსაზრისით, ის მდიდარია კალციუმით, რკინით, ნატრიუმით, ფოსფორით, სპილენძით და მაგნიუმით.
მიუხედავად იმისა, რომ ფესვს აქვს ნაკლები კვებითი ღირებულება, ვიდრე ჭარხლის მწვანილი, ფესვი არის ფოლიუმის მჟავის, კალიუმის, ბოჭკოების, ნახშირწყლების, იოდის, ქოლინის და მანგანუმის შესანიშნავი წყარო.
რაც შეეხება რკინას, აღსანიშნავია, რომ ჭარხალში შემავალი რკინა მაღალი ხარისხისაა, რაც ამ ბოსტნეულს სისხლის იდეალურ გამწმენდად აქცევს.
სარგებელი ჯანმრთელობისთვის: გარდა სისხლის გამწმენდი თვისებებისა, ჭარხალი უზრუნველყოფს ჯანმრთელობის სარგებელთა ფართო სპექტრს, რაც დადებითად მოქმედებს სხეულის ყველა ნაწილზე. გაეცანით ჭარხლის ტოპ 13 სარგებელს:
1. აციდოზი: ჭარხალი ძალიან ტუტეა, რაც მათ აციდოზის წინააღმდეგ ეფექტურ საშუალებად აქცევს.
2. ანემია: ეს დაავადება გამოწვეულია რკინის მწვავე დეფიციტით. ჭარხალში შემავალი რკინა ხელს უწყობს რკინის დონის აღდგენას სისხლის წითელი უჯრედების გააქტიურებით და ორგანიზმის სათანადო ჟანგბადის გააქტიურებით.
3. ათეროსკლეროზი: ჭარხლის წვენი შესანიშნავი გამხსნელია კალციუმის დეპოზიტებისთვის, რომლებიც იწვევს ათეროსკლეროზს.
4. არტერიული წნევა: ჭარხალს აქვს თვისებები, რომლებიც ხელს უწყობს არტერიული წნევის ნორმალიზებას, რაც ნიშნავს არტერიული წნევის დაწევას და დაბალი წნევის აწევას.
5. ყაბზობა: ჭარხლის წვენის რეგულარული მოხმარება ხსნის ყაბზობას ჭარხლის ცელულოზის გამო.
6. ქერტლი: ქერტლის საწინააღმდეგო ბუნებრივი სამკურნალო საშუალება რომ მოამზადოთ, შეურიეთ ცოტა ძმარი ჭარხლის წვენს და შეიზილეთ თავის სკალპში.
7. დეტოქსი: ჭარხალი ხელს უწყობს ღვიძლის დეტოქსიკაციას სხეულის დანარჩენ ნაწილებთან ერთად. რაც მას ძლიერ დეტოქსიკატორად აქცევს არის ქოლინის მაღალი შემცველობა.
8. კუჭის წყლული: ჭარხლის წვენი შეურიეთ თაფლს და მიირთვით კვირაში სამჯერ უზმოზე.
10. ნაღვლის ბუშტისა და თირკმელების დაავადებები: ჭარხალი ეხმარება ნაღვლის ბუშტთან და თირკმელებთან დაკავშირებულ დაავადებებს, განსაკუთრებით სტაფილოს წვენთან ერთად.
მოხმარების რჩევები:
ჭარხლის არჩევისას შეარჩიეთ ისეთი, რომელსაც აქვს მომრგვალებული ქვედაბოლო, რადგან ის უფრო ტკბილია, ვიდრე ბრტყელი ფორმის.
შეიძინეთ ახალი ჭარხალი! არასოდეს გადახუროთ იგი, რადგან ეს ამცირებს კვების ღირებულებას. მომზადებამდე აუცილებლად მოაცილეთ კანი.
წვენის გამოწურვისას დაუმატეთ ლიმონის მეოთხედი ნაჭერი გემოს გასაუმჯობესებლად და საკვები ნივთიერებების შეწოვის გასაუმჯობესებლად.