მოხარშეთ საზამთროს მარცვლები და შემდეგ მიირთვით!! შედეგი გაგაოცებთ..

2047

მოხარშეთ საზამთროს მარცვლები და შემდეგ მიირთვით!! შედეგი გაგაოცებთ..

არავითარ შემთხვევაში არ გადაყაროთ !

საზამთრო ხილია, რომელსაც ჩვეულებრივ მიირთმევენ ნაჭრებად, უმატებენ სმუზებსა და წვენებს. იგი ასევე ასოცირდება დეპურაციულ და ბუნებრივ დიურეზულთან, მაღალი სითხის შემცველობის გამო, რაც საკმაოდ სასიამოვნოა გემოთი.

ამ უგემრიელესი ხილის მირთმევისას ბევრი ადამიანი ყრის საზამთროს თესლებს, მაგრამ რომ იცოდნენ, რამდენად სასარგებლოა ადამიანების ჯანმრთელობისთვის, არ დააყოვნებდნენ მის მოხმარებას.

ამ სტატიაში თქვენ გაეცნობით საზამთროს თესლის ჭამის მრავალ სარგებელს:

საზამთრო შეიცავს ციტრულინ-A-ს, ნივთიერებას, რომელიც გვხვდება თესლებში და მოქმედებს როგორც ანტიოქსიდანტი. ეს ნივთიერება დადებითად მოქმედებს მამაკაცებში ერექციულ დისფუნქციაზე და ხელს უშლის სისხლძარღვების დახშობას.

თუ ჩაის საზამთროს მარცვლებისგან ამზადებთ, ორგანიზმს ნებისმიერი ტიპის თირკმელების დაავადებისგან განკურნავთ, თირკმელებში ქვები და ქვიშაც კი.როგორ მოვამზადოთ შესანიშნავი რეცეპტი საზამთროს თესლით?

უნდა შეაგროვოთ 20-დან 30-მდე საზამთროს თესლი, დააქუცმაცოთ და მიღებული ფხვნილი დაუმატოთ 2 ლიტრ წყალს. მიიყვანეთ ადუღებამდე და მოხარშეთ დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში. ამის შემდეგ ამ წყალს ზედიზედ 2 დღე დალევთ. არ დაგავიწყდეთ მე-3 დღეს სავალდებულოა შესვენება.

ეს პროცესი შეიძლება განმეორდეს რამდენიმე კვირის განმავლობაში, მაგრამ ძალიან მნიშვნელოვანია დაისვენოთ ყოველ ორ დღეში, რადგან ეს ის დროა, რაც ორგანიზმს სჭირდება სითხის შეკავების თავიდან ასაცილებლად.

იყო ეს სტატია თქვენთვის სასარგებლო? თუ ასეა, გაუზიარეთ ის თქვენს ოჯახს, მეგობრებს, ნაცნობებს და ნებისმიერ სხვას, ვისაც ფიქრობთ, რომ შეიძლება დასჭირდეს ეს ინფორმაცია!

ყველას ჯანმრთელობას გისურვებთ!

Facebook კომენტარები