წვენი, რომელიც ამცირებს არტერიულ წნევას, ეხმარება დიაბეტს და კიდევ გასტრიტს !
შესაძლოა ეს აქამდე არ გსმენიათ!
ყველაზე გავრცელებული კარტოფილისგან გამოწურული წვენი მრავალი თვალსაზრისით უფრო ეფექტურია, ვიდრე თანამედროვე მედიკამენტების უმეტესობა.
წარმოუდგენელია, მაგრამ მართალია. ის დაგეხმარებათ შეამციროთ შაქრიანი დიაბეტის მიღების შანსები, დაარეგულირებთ არტერიულ წნევა და დაგეხმარებათ თავიდან აიცილოთ მრავალი სხვა სერიოზული დაავადება. ჩვენმა წინაპრებმა იცოდნენ უმი კარტოფილის სარგებლიანობის შესახებ თითქმის იმ დროიდან, როდესაც დაიწყეს მისი მოხმარება, მაგრამ ჩვენს ერთი შეხედვით განათლებულ ხანაში რატომღაც ვფიქრობთ, რომ კარტოფილი უნდა გამოვიყენოთ მხოლოდ მოხარშული ან შემწვარი სახით. მაგრამ ამის გაკეთება ხშირად საერთოდ არ ღირს, რადგან უმი სახით კარტოფილი წარმოუდგენლად ჯანსაღი საკვებია.
მაგრამ არ უნდა დაგვავიწყდეს, რომ ზოგიერთი კარტოფილი, რა ფორმითაც არ უნდა გამოიყენოთ, ჭამამდე მაინც უნდა გაიწმინდოს კანი. მოუმწიფებელი მწვანე კანის კარტოფილი, ისევე როგორც კარტოფილი, რომელიც იზრდება მიწის დონიდან მაღლა, შეიძლება საშიში იყოს ადამიანისთვის. საშიშროება მდგომარეობს იმაში, რომ ასეთი ტუბერები და ხილი შეიცავს დიდი რაოდენობით სოლანოტოქსინს, რომელიც შხამიანია ადამიანის ორგანიზმისთვის. თუმცა, ასეთი ტუბერებიც კი შეიძლება მიირთვათ - გაწმენდის შემდეგ.ამჟამად, სპეციალიზებულ პუბლიკაციებში შეგიძლიათ იპოვოთ მრავალი სტატია კარტოფილის წვენის სამკურნალო თვისებების შესახებ. ამ სტატიების ავტორთა შორის არის მედიცინის დოქტორი ჯონ ლესინგერი.
ჯონ ლესინგერი თვლის, რომ ეს წვენი არის საუკეთესო ბუნებრივი წამალი გასტრიტის, ერთ-ერთი ყველაზე გავრცელებული ქრონიკული დაავადების დროს.
ასე რომ, ლესინგერი გასტრიტით დაავადებულებს ურჩევს რეგულარულად მიირთვან 1 სუფრის კოვზი ახალი კარტოფილის წვენი ცოტა წყალთან ერთად. ეს უნდა გაკეთდეს საუზმემდე, ლანჩამდე და სადილამდე 30 წუთით ადრე. ის ასევე თვლის, რომ 50 მილილიტრი კარტოფილის წვენის დალევა უზმოზე დაგეხმარებათ კუჭის სხვა მრავალი პრობლემის მოგვარებაში.
გარდა ამისა, ამჟამად იკვლევენ კარტოფილში შემავალი ნივთიერებების გავლენას გულის და თირკმელების დაავადებებზე, გულ-სისხლძარღვთა დაავადებებზე, არტერიულ წნევაზე, დიაბეტის, ლუმბაგოს, რევმატიზმის და ა.შ.
და მაშინაც კი, თუ თქვენ არ გაქვთ არცერთი ეს დაავადება, მაინც უნდა იფიქროთ კარტოფილის წვენის ან უმი კარტოფილის ჭამაზე, რადგან ის შესანიშნავი საშუალებაა თქვენი იმუნური სისტემის გასაძლიერებლად.
თუ ყოველდღიურმა აქტივობამ ისე დაგღალათ, რომ გამუდმებით გაწურულ ლიმონად იგრძნობთ თავს, დილით და საღამოს დალიეთ ერთი საშუალო ზომის კარტოფილის წვენი სტაფილოსა და ვაშლის დამატებით და მალე გაიხსენებთ რას ნიშნავს კარგად ყოფნა.
ასე რომ, კარტოფილის წვენს აქვს შემდეგი უპირატესობები:
ის აუმჯობესებს იმუნიტეტს, ეხმარება ორგანიზმს ტოქსინებისგან გაწმენდაში, კურნავს კანს; ეხმარება გასტრიტის და საჭმლის მომნელებელი სისტემის სხვა პრობლემების მკურნალობაში; ამცირებს სისხლში შაქრის დონეს
აქვს სასარგებლო ეფექტი ღვიძლსა და თირკმელებზე, ხელს უწყობს გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების თავიდან აცილებას
და ბოლოს კარტოფილის კანი ეხმარება ორგანიზმს დეტოქსიკაციაში და სავსეა საკვები ნივთიერებებით.
დიახ, სწორად გსმენიათ, კარტოფილის კანი, რომელსაც, როგორც წესი, მაშინვე ურნაში ვყრით, შეიცავს უზარმაზარ რაოდენობას სასარგებლო ნივთიერებებს. ამ ნივთიერებებს შორის შეიძლება გამოიყოს: ვიტამინი C, ვიტამინი B6, კალიუმი, რკინა, მანგანუმი, თუთია, ჯანსაღი ცილები და ნახშირწყლები. მაგრამ იცოდეთ, რომ კარტოფილს, როგორც წესი, ვამზადებთ, ანადგურებს მასში შემავალ C ვიტამინს, თითქმის რა თქმა უნდა. რაც ძალიან სამწუხაროა, რადგან საშუალო ზომის კარტოფილში შემავალი 27 მილიგრამი C ვიტამინი არის ამ ვიტამინის რეკომენდებული ყოველდღიური მოხმარების თითქმის 45%.
კარტოფილი კი უაღრესად ეფექტური საშუალებაა მათთვის, ვისაც კანის პრობლემების მოშორება სურს. კარტოფილის წვენი თქვენს კანს ამკვრივებს და ანათებს, აშორებს შავ წერტილებს და დახშულ ფორებს. ანტისეპტიკური თვისებების წყალობით კარტოფილი ხელს უწყობს პათოგენური ბაქტერიების მოშორებას, რომლებიც გავლენას ახდენენ ჩვენს კანზე, ხოლო C ვიტამინისა და სახამებლის მაღალი შემცველობა კვებავს მას და ხელს უწყობს ნაოჭების წარმოქმნას. საკმარისია კარტოფილი გახეხეთ და სახის ნიღაბად გამოიყენოთ. ეს გაწმენდს თქვენს კანს და კვლავ გამკვრივებს.