ექიმები გვაფრთხილებენ: თუ იყენებთ ალუმინის ფოლგას, შეწყვიტეთ იგი დაუყოვნებლივ, აი რატომ!
შოკი! აუცილებლად უნდა წაიკითხოთ ეს სტატია!
ჩვენ ყველანი ვიყენებთ ალუმინის ფოლგას სამზარეულოში, საჭმლის მოსამზადებლად, შესაფუთად და ხშირად ასევე ზოგიერთი გავრცელებული დაავადების სამკურნალოდ. თუმცა, ბოლო კვლევამ აჩვენა, რომ არის რაღაც მნიშვნელოვანი, რაც ნამდვილად არ ვიცით მის შესახებ.
პირველ რიგში, ალუმინი არის ნეიროტოქსიკური მძიმე მეტალი, რომელსაც აქვს სერიოზული გვერდითი მოვლენები ტვინის ფუნქციონირებაზე და ასევე მას ალცჰეიმერის დაავადებასაც კი უკავშირებენ.
სამედიცინო ექსპერტების აზრით, ამ მძიმე მეტალის ზემოქმედებამ შეიძლება გამოიწვიოს გრძელვადიანი უარყოფითი შედეგები, მათ შორის გონებრივი დაქვეითება, მეხსიერების დაკარგვა, ცნობიერების დაკარგვა და კოორდინაციის პრობლემებიც კი.
ასევე ამ კვლევამ აჩვენა, რომ ალუმინის ფოლგის გამოყენება გავლენას ახდენს ძვლებზე, რადგან ალუმინი გროვდება ძვლებში და იკავებს კალციუმის ადგილს, შესაბამისად ამცირებს კალციუმის დონესაც.
გარდა ამისა, მკვლევარებმა შეძლეს ალუმინის ფოლგის დაკავშირება ფილტვის ფიბროზთან და სხვა რესპირატორულ პრობლემებთან ალუმინის ნაწილაკების ჩასუნთქვის შედეგად.ბევრმა არც ის იცის, რომ როდესაც ალუმინის ფოლგა ცხელდება მაღალ ტემპერატურაზე, ის ასხივებს ლითონის ნაწილებს საკვებში და შედეგად მძიმე მეტალი შეიძლება „შეიწოვოს“ მასში.
დოქტორმა ესამ ზუბაიდიმ, შარჯას ამერიკული უნივერსიტეტის მკვლევარმა, შეაფასა ალუმინის გავლენა საჭმლის მომზადებაზე და აღმოაჩინა, რომ ალუმინის ფოლგაში მოხარშული კერძები შეიძლება შეიცავდეს 400 მგ-მდე ალუმინს.
ხოლო ჯანდაცვის მსოფლიო ორგანიზაციის თანახმად, ალუმინის რეკომენდებული დღიური ნორმა შემოიფარგლება 60 მგ დღეში.
ამიტომაც გირჩევთ სანამ რაიმე პროდუქტის გამოყენებას გადაწყვეტთ სრულად მოიძიეთ მასზე ინფორმაცია! ერთი შეხედვით ყველასათვის კარგად ნაცნობი და ხშირად გამოყენებადი პროდუქტი, როგორი საზიანო შეიძლება იყოს თქვენთვის!
გაუფრთხილდით ჯანმრთელობას!