თუ ყოველდღიურად ჭამთ ბრინჯს, მას ეს ინგრედიენტი უნდა დაამატოთ, რომ ბრინჯი უფრო ჯანსაღი გახადოთ! აუცილებლად სცადეთ!

479

თუ ყოველდღიურად ჭამთ ბრინჯს, მას ეს ინგრედიენტი უნდა დაამატოთ, რომ ბრინჯი უფრო ჯანსაღი გახადოთ! აუცილებლად სცადეთ!

გემრიელიცაა და ჯანსაღიც!

ითვლება, რომ ბრინჯი ის ძირითადი საკვებია, რომელიც მსოფლიოს მოსახლეობის ნახევარზე მეტს კვებავს. წლების განმავლობაში არსებობდა სხვადასხვა მეთოდი იმის შესახებ, თუ როგორ გავხადოთ ბრინჯი უკეთესი და ჯანსაღი. ასე რომ, თუ თქვენ უპირატესობას ანიჭებთ ყავისფერ ან თეთრ ბრინჯს, არსებობს რამდენიმე გამოსავალი, რომელიც დაგეხმარებათ მიირთვათ მარცვლეული უფრო სასარგებლო დანამატებით..

თეთრ ბრინჯს დაუმატეთ ქოქოსის ზეთი

თეთრი ბრინჯი მდიდარია საჭმლის მომნელებელი სახამებლით, რომელიც იქცევა შაქარში ენერგიისთვის გამოსაყენებლად; შრი-ლანკაში მეცნიერთა ბოლო კვლევის თანახმად, ბრინჯში რეზისტენტული სახამებლის გაზრდის გზა არსებობს, რომელიც არ საჭიროებს უბრალო შაქრად გადაქცევას. ეს მეთოდი ასევე ამცირებს თეთრ ბრინჯში კალორიების რაოდენობას. ორივეს მისაღწევად, თეთრ ბრინჯს მხოლოდ ორი ჩაის კოვზი ქოქოსის ზეთი და ნახევარი ჭიქა წყალი უნდა დაუმატოთ.

გამოიყენეთ თეთრი ბრინჯი ქათმის ბულიონისთვის

ბრინჯი ქათმის ბულიონში – გამოიყენეთ დაბალი ნატრიუმის ბულიონი. თქვენი ტიპიური თეთრი ბრინჯის დამატებით, არა მხოლოდ გააუმჯობესებთ ბულიონის გემოს, არამედ გაზრდით მის სასარგებლო თვისებებს. რეკომენდებულია რაც შეიძლება მეტი ორგანული ბულიონის გამოყენება. ბულიონში მოხარშულ ბრინჯს უბრალოდ დაამატეთ 1/8 ჩაის კოვზი ზაფრანა. ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ ბოსტნეულის ბულიონი, რომელიც არ შეიცავს ცხიმს.

დაამატეთ ანტიოქსიდანტებით მდიდარი ინგრედიენტები

თეთრი ბრინჯის მომზადებისას ახალი სოკო მოშუშეთ ზეითუნის ზეთში. სოკო მდიდარია ანტიოქსიდანტებით, რომლებიც ორგანიზმს ეხმარება გახდეს უფრო ჯანმრთელი ოქსიდაციური სტრესის თავიდან ასაცილებლად. ასევე შეგიძლიათ დაამატოთ ნიორი და ხახვი თეთრ ბრინჯს, რომლებიც ასევე მდიდარია ანტიოქსიდანტებით. (ეს უკანასკნელი ინგრედიენტები შეწვით სანამ ბრინჯს დაუმატებთ).

რომელი მეთოდიც არ უნდა აირჩიოთ, თეთრი ბრინჯის ამ რეცეპტებს შეუძლიათ მარცვლეული უფრო ჯანსაღი გახადოს- თუმცა ამბობენ, რომ ყავისფერი ბრინჯი ბრინჯის უფრო ჯანსაღი ჯიშია.

თქვენ რომელ ბრინჯს იყენებთ ყველაზე ხშირად და მაინც რატომ თეთრს 🙂 ?

Facebook კომენტარები