პარკოსნები გიხსნით დიაბეტისგან!

805

პარკოსნები გიხსნით დიაბეტისგან!

ბოლოდროინდელმა კვლევამ აჩვენა, რომ პარკოსნებს შეუძლიათ დიაბეტის თავიდან აცილება!

პარკოსნები ახალი პოპულარობის პიკზეა და ეს ეხება ყველა სახის ლობიოს: ლობიოს, ოსპს, ბარდას შეეხება.ამის სხვა მიზეზი არსებობს გარდა იმისა, რომ: ბოლო კვლევამ აჩვენა, რომ პარკოსნებს შეუძლიათ დიაბეტის თავიდან აცილება!

პარკოსნები დიაბეტის წინააღმდეგ

სუპერმარკეტების თაროებზე სულ უფრო მეტი სხვადასხვა პარკოსანი პროდუქტი ჩნდება, ჩიფსებიდან დაწყებული დამთავრებული დესერტებამდე. მეცნიერები ამბობენ, რომ ლობიოს სიყვარულის მრავალი მიზეზი არსებობს: ის უგლუტენოა, ეკოლოგიურად სუფთაა, აქვს ბევრი საკვები ნივთიერება და ანტიოქსიდანტი.

თუმცა ახალი კვლევა, რომელიც გამოქვეყნდა ჟურნალში Clinical Nutrition, მოჰყვა 3000-ზე მეტი ზრდასრული ადამიანის ჯანმრთელობას, რომლებსაც ჰქონდათ დიაბეტის ან გულის დაავადება ბოლო ოთხი წლის განმავლობაში. მეცნიერებმა შეადარეს ადამიანები, რომლებიც მოიხმარდნენ მინიმუმ პარკოსნებს (12,73 გრამი დღეში) და მაქსიმუმს (28,75 გრამ დღეში). შედეგებმა კი აჩვენა, რომ ამ უკანასკნელს დიაბეტის განვითარების რისკი 35%-ით ნაკლები ჰქონდა.

არსებობს რამდენიმე ფაქტორი, რომელიც ხსნის ლობიოს დამცავ ფუნქციას. გარდა იმისა, რომ ის მდიდარია B ვიტამინებითა და მინერალებით, ლობიო შეიცავს კომპონენტების უნიკალურ კომპლექტს: ცილებს, ბოჭკოებს და ნახშირწყლებს, რომლებიც ხელს უწყობენ საჭმლის მონელების შენელებას. მეცნიერები ამბობენ, რომ სისავსის შეგრძნების გახანგრძლივებით და ამით შიმშილის გრძნობის შეფერხებით, ლობიო არეგულირებს სისხლში გლუკოზისა და ინსულინის დონეს.

თუ თქვენ გაწუხებთ ბევრი ლობიოს ჭამის გვერდითი მოვლენები, როგორიცაა შებერილობა ან გაზები, თქვენი სხეულიც მოერგება ამას.

არიზონას სახელმწიფო უნივერსიტეტმა ცოტა ხნის წინ ჩაატარა კვლევა “ლობიოს შეშუპების” ფენომენზე, 40 მოხალისეზე 8 კვირის განმავლობაში. პირველმა ჯგუფმა მიირთვა ნახევარი ჭიქა დაკონსერვებული სტაფილო, მეორე ჯგუფი კი დამატებით ნახევარ ჭიქა ლობიოს ღებულობდა დღეში. პირველ კვირაში ლობიოს მოხმარებული ადამიანების მხოლოდ 35%-მა აღნიშნა მეტეორიზმის მომატება (სხვების 65%-მა არ მოიხმარა). მომდევნო კვირაში მხოლოდ 19%-მა დააფიქსირა ჭარბი გაზის გამოყოფა. პროცენტი ყოველ კვირას იკლებს, საბოლოოდ მეოთხე კვირას 11-მდე და ბოლო 3-მდე.

შეცვალეთ მარცვლეულის კერძები ლობიოს ლაფშით ან, ცომეულში, ფქვილით პარკოსნებით. ჰუმუსი ასევე შეიძლება გამოვიყენოთ როგორც სალათის დრესინგად ან კრემის ნაცვლად სოუსის შესაქმნელად. და მაშინ არცერთი შაქრიანი დიაბეტი არ იქნება თქვენთვის საშინელი!

თქვენი დიეტის პარკოსნებით გაფართოების შესაძლებლობები პრაქტიკულად დაუსრულებელია. შედეგი კი არის გემრიელი, ნუტრიენტებით მდიდარი და დიაბეტისგან დამცავი დიეტა.

Facebook კომენტარები