8 მიზეზი იმისა, თუ რატომ უნდა ჭამოთ სოკო უფრო ხშირად..

2379

8 მიზეზი იმისა, თუ რატომ უნდა ჭამოთ სოკო უფრო ხშირად..

სოკო მდიდარია საკვები ნივთიერებებით, რომლებიც სასარგებლოა ადამიანის ჯანმრთელობისთვის. იგი შეიცავდეს ბოჭკოვან ანტიოქსიდანტებს, ვიტამინებისა და მინერალების.

და მაინც რა სარგებელის მოტანა შეუძლია მას?

  1. კარგი განწყობა და ძლიერი ძვლები

სოკო ერთადერთი მცენარეული სახეობაა, რომელიც შეიცავს D ვიტამინს. ეს ვიტამინი დადებითად მოქმედებს ჩვენს განწყობაზე და ინარჩუნებს ჯანმრთელ ძვლებს.

  1. მეტი ენერგია

ენერგიის შესანარჩუნებლად გვჭირდება B ჯგუფის ვიტამინები. სოკო შეიცავს ბევრ ვიტამინს B2 და B3. ასევე, სოკო მდიდარია სპილენძით, რაც ასევე მნიშვნელოვანია ორგანიზმში ენერგეტიკული ბალანსის შესანარჩუნებლად.

3. საშარდე სისტემის მოსაწესრიგებლად

ცნობილია, რომ სოკო სასარგებლოა შარდის ბუშტისთვის სელენის მაღალი შემცველობის გამო. სელენი იცავს ჩვენს შარდის ბუშტს.

  1. იმუნიტეტისთვის

არსებობს რამდენიმე გამოკვლევა, რომელიც აჩვენებს, რომ ჩვეულებრივ ფაფის სოკოს შეუძლია სასარგებლო გავლენა მოახდინოს იმუნიტეტზე. ეს, სხვა საკითხებთან ერთად, გამოწვეულია პრებიოტიკური ნივთიერებებით, რომლითაც ისინი მდიდარია. პრებიოტიკებს აქვს სასარგებლო გავლენა ნაწლავებში სასარგებლო ბაქტერიების ზრდაზე.

5. სარგებელი გულისა და სისხლძარღვებისთვის

ყველა სოკო შეიცავს ბოჭკოს, რომელსაც შეუძლია შეამციროს ქოლესტერინი და ხელი შეუწყოს გულის ჯანმრთელობას. სოკოში შემავალი კალიუმი სასარგებლო გავლენას ახდენს გულსისხლძარღვთა სისტემის მდგომარეობაზე. მაგალითად, პორტობელო სოკო შეიცავს იმდენ კალიუმს, რამდენადაც ბანანი.

6. სისხლში შაქრის კონტროლისთვის

სოკოში ნაპოვნი ბოჭკო ხელს უწყობს სისხლში შაქრის ოპტიმალური ბალანსის შენარჩუნებას, რაც ამცირებს II ტიპის დიაბეტის განვითარების რისკს.

  1. სხეულის წონის კონტროლი

სოკო მაღალი კვებითი ღირებულებით გამოირჩევა და პრაქტიკულად არ შეიცავს კალორიებს. ეს იდეალურია, თუ გსურთ წონაში დაკლება ან ჯანმრთელი წონის შენარჩუნება. ნაკლები კალორიით მიიღებთ უამრავ საკვებ ნივთიერებას და თავს იგრძნობთ სრულყოფილად დიდი ხნის განმავლობაში.

  1. ანტიოქსიდანტური თვისებები

როგორც ცნობილია, ხილი და ბოსტნეული შეიცავს უამრავ ანტიოქსიდანტს, რომლებიც იცავს სხეულის უჯრედებს დაჟანგვისგან. პორტობელო სოკო შეიცავს იმდენ ანტიოქსიდანტს, რამდენსაც წითელი წიწაკა.

შენიშვნა!

არ შეინახოთ სოკო სხვა საკვების გვერდით. სოკო სწრაფად ითვისებს სუნს მათი ღრუბლოვანი სტრუქტურის გამო. ამიტომ, მოაცილეთ ისინი ბოსტნეულისგან, განსაკუთრებით ძლიერი სუნის მქონე, ხახვისა და ნივრისგან. ხილთან ახლოს მოთავსება გამოიწვევს სოკოს სწრაფ გაფუჭებას.

უმჯობესია უარი თქვათ სოკოს ნედლად მიღებაზე, რადგან ისინი შეიცავს შხამს აგარიტინს, რომელიც მხოლოდ გაცხელებისას ნადგურდება.

Facebook კომენტარები