მოამზადეთ C ვიტამინი სახლში და მისი შეძენა აღარ დაგჭირდებათ

1954

მოამზადეთ C ვიტამინი სახლში და მისი შეძენა აღარ დაგჭირდებათ

ვიტამინი C, ასევე ცნობილი როგორც L- ასკორბინის მჟავა, არის წყალში ხსნადი ვიტამინი, რომელიც ბუნებრივად გვხვდება ზოგიერთ საკვებში და ხელმისაწვდომია კვების დანამატის სახით. ადამიანები, ცხოველების უმეტესობისგან განსხვავებით, ვერ ახდენენ C ვიტამინის სინთეზს ენდოგენურად, ამიტომ ის მნიშვნელოვანი საკვები კომპონენტია.

ვიტამინი C ცნობილია, როგორც გაცივების საშინაო საშუალება. ეს ძალზე მნიშვნელოვანია ორგანიზმში ქსოვილების ზრდისა და აღსადგენად, ასევე მდიდარია ანტიოქსიდანტებით, რომლებიც ხელს უშლის თავისუფალი რადიკალების დაზიანებას.

C ვიტამინის წარმოება არ შეიძლება ორგანიზმში, ის უნდა მიიღოს ორგანიზმმა გარედან და ასევე არ შეიძლება მისი “შენახვა” სხეულში.

ამრიგად, C ვიტამინის საკმარისი მიღების ერთადერთი გზაა საკვები დანამატები. როგორც მოგეხსენებათ, ბევრი დანამატი გენმოდიფიცირებულია.

ამის თავიდან ასაცილებლად, შეგიძლიათ გააკეთოთ საკუთარი ვიტამინი C დანამატი სახლში.

ხელნაკეთი ვიტამინი C უზრუნველყოფს ცოცხალ ფერმენტებს და იძლევა 100% -ით ათვისებას თქვენს სხეულში. არ ინერვიულოთ დოზის ეტიკეტის ან FDA– ს დამტკიცების შესახებ. ციტრუსის კანი ერთადერთია რაც გჭირდებათ!

ციტრუსებში არსებობს სხვადასხვა სახის ფლავონოიდები, ნაერთი, რომელიც გამოხატავს ანტიოქსიდანტურ თვისებებს ადამიანის ორგანიზმში.

ნარინგინი, ძლიერი ანტიოქსიდანტი, არის ფლავონოიდი, რომელიც გვხვდება გრეიფრუტის, მანდარინისა და ლიმონის კანებში, რამდენიმე კვლევამ აჩვენა, რომ ნარინგინი იმდენად ძლიერია, რომ მას შეუძლია შეამციროს უჯრედების რადიაციული დაზიანება.

ჰესპერიდინი კიდევ ერთი ფლავონოიდია. იგი კონცენტრირებულია ფორთოხლის, ლიმონის, ცაცხვისა და გრეიფრუტის თეთრ შიდა ფენაში.

გამოკვლევებმა აჩვენა, რომ ჰესპერიდინი ამცირებს კიბოს უჯრედების გამრავლებას, იწვევს უჯრედების დაპროგრამებულ სიკვდილს და მნიშვნელოვან როლს ასრულებს ჰიპოგლიკემიით დაავადებულ ადამიანებში.

აი, როგორ შეგიძლიათ გააკეთოთ საკუთარი ვიტამინი C:

დარწმუნდით, რომ შეიძინეთ ორგანული ციტრუსის ხილი. მიირთვით ხილი და დატოვეთ ქერქი, რომ გააკეთოთ  გამხმარი ციტრუსის ფხვნილი.

მიჰყევით ამ ნაბიჯებს, რომ მიიღოთ საკუთარი ვიტამინი C:

  • შეინახეთ კანი და დააწყვეთ ლანგარზე.
  • გააშრეთ ისინი 24 საათის განმავლობაში სანამ ხრაშუნა არ გახდება.
  • დაფქვით ქერქი თქვენს მიერ არჩეულ სფქვავში, სანამ არ გახდება თქვენთვის სასურველი მასის.
  • ფხვნილი მოათავსეთ ჰერმეტულ ჭურჭელში და შეინახეთ გრილ ადგილას.

ხილისა და ქერქის შედარებისას, ციტრუსის კანს აქვს ბევრად მეტი ვიტამინი და მინერალი. ლიმნის ცედრის კოვზს აქვს ორჯერ C ვიტამინი და სამჯერ მეტი ბოჭკოვანი ვიდრე ლიმონის წვენს.

ყოველდღე უნდა მიიღოთ ერთი კოვზი ვიტამინი C. შეგიძლიათ დაამატოთ სმუზის, სუპების, სალათების, წვენების ან დესერტების სახეობებს. ახლა, როდესაც თქვენ იცით C ვიტამინის მიღება, ამ იმუნიტეტის გამაძლიერებლის გამოყენება შეგიძლიათ წელიწადის ნებისმიერ დროს!

გთხოვთ, გაუზიაროთ თქვენს ოჯახს და მეგობრებს.

Facebook კომენტარები