3 ინგრედიენტი, რომელიც დაგეხმარებათ ფილტვების გასუფთავებაში!

1704

3 ინგრედიენტი, რომელიც დაგეხმარებათ ფილტვების გასუფთავებაში!

გაიწმინდე ფილტვები და შეინარჩუნეთ ჯანმრთელობა!

მოწევა იწვევს სხვადასხვა სახის კიბოს, ასევე ფილტვების ქრონიკულ დაავადებებს, რომლებიც მოიცავს ემფიზემას და ბრონქიტს, გულის დაავადებებს, ორსულობასთან დაკავშირებულ პრობლემებს და სხვა სერიოზულ და დამღუპველ მდგომარეობებს..

ადამიანების უმეტესობამ უკვე იცის ამ სახის მანკიერების საშიშროება, მაგრამ სამწუხაროდ, ასეთი დამოკიდებულებისგან თავის დაღწევა ნამდვილად რთულია. თუ მრავალი წელია ეწევით, დიდი შანსია, რომ გაწუხებთ მუდმივი ხველა. ზოგიერთი მწეველი კი განიცდის ბრონქიტს ხანგრძლივი მოწევის შემდეგ. ხოლო საუკეთესო და ერთადერთი, რისი გაკეთებაც ნამდვილად შეგიძლიათ, არის ამ ჩვევის მოშორება, თუმცა ადამიანების უმეტესობა არ ეთანხმება ამ იდეას, რადგან რაც უფრო მეტად ეწინააღმდეგებიან მას, მით უფრო ეჯაჭვებიან მას.

მიუხედვად იმისა უკვე დაანებეთ თუ არა მოწევას თავი, დიდი შანსია, რომ თქვენი ფილტვები უკვე დაზიანებულია და კურითაა სავსე. ეს რეალურად ეხება იმ ადამიანებსაც კი, ვინც ერთ წელზე ნაკლები ხანია ეწევა. თუმცა, ზედმეტად მწეველ ადამიანებს აწუხებთ გულმკერდის ტკივილიც ფილტვების ბლოკირების გამო.

აი, რა უნდა გააკეთოთ ამ ჩვევის შესაჩერებლად:

ამ პრობლემის გადასაჭრელად, ყველაფერი რაც თქვენ უნდა გააკეთოთ არის ფილტვების გასუფთავება, ტარისა და ტოქსინების მოცილებით, რომლებიც სიგარეტმა დატოვა თქვენს ფილტვებში. თქვენ ასევე შეგიძლიათ მიირთვათ გარკვეული საკვები, რომელიც შეიცავს ნაერთებს, რომლებიც ათავისუფლებს ამ ტოქსინებს.

როგორ გავწმინდოთ ფილტვები?_ ეს ელექსირი შეიცავს სამ ძირითად ინგრედიენტს, რომლებიც ნამდვილად კარგია თქვენი ფილტვებისთვის და მათ ასევე შეუძლიათ თქვენი ფილტვების გაწმენდა.

ჯანჯაფილი:

ჯანჯაფილი მართლაც პოპულარულია, განსაკუთრებით სამზარეულოში, რადგან ის ჩვეულებრივ გამოიყენება კულინარიაში უმეტეს აზიურ და ინდურ კერძებში. გარდა ამისა, იგი ასევე გამოიყენება მრავალი წლის განმავლობაში ზოგიერთი სამკურნალო მიზნებისთვისაც კი. მისი ჯანმრთელობის შესაძლო სარგებელი მოიცავს გულისრევის შემსუბუქების უნარს, მადის დაკარგვას და ეხმარება მოძრაობის ავადმყოფობას და ტკივილის შემსუბუქებას.

ამ ტიპის სანელებელს შეუძლია ფილტვებში ჭარბი ლორწოს მოცილება. ჯანჯაფილი ცნობილია თავისი საოცარი და განსაკუთრებული სამკურნალო თვისებებით და მას ასევე შეუძლია გაათავისუფლოს სასუნთქ გზებში არსებული ტოქსინები.

Ხახვი:

ცნობილია, რომ ხახვი არის ბოსტნეულის და მწვანილის ალიუმის ოჯახის ნაწილი, რომელიც ასევე მოიცავს ხახვს, ნიორს და პრასს. ხახვი საუკუნეების განმავლობაში კულტივირებული იყო თავისი უნიკალური მახასიათებლების, ძლიერი არომატისა და სამკურნალო თვისებების გამო.

ხახვი შეიძლება განსხვავდებოდეს ზომით, ფორმით, ასევე ფერებითა და გემოთი. მისი ყველაზე გავრცელებული სახეობებია წითელი, ყვითელი და თეთრი ხახვის ფერები. გემოები ზოგჯერ შეიძლება იყოს ტკბილი და წვნიანი, მკვეთრი და ცხარე, მაგრამ უმეტეს შემთხვევაში ისინი ნამდვილად ძლიერია და ეს დამოკიდებულია სეზონზე, რომელშიც ისინი ჩვეულებრივ იზრდება და მოიხმარენ.

ხახვის რეგულარულად მოხმარება ფაქტობრივად ბევრ სარგებელს იძლევა ჯანმრთელობისთვის, მათ შორის მათი უნარი შეამციროს სხვადასხვა ტიპის კიბოთი დაავადების შანსები, ასევე გააუმჯობესოს თქვენი განწყობა და შეინარჩუნოს თქვენი კანი და თმა ჯანსაღ მდგომარეობაში. ის ასევე შეიძლება დაეხმაროს სუნთქვის პრობლემების თავიდან აცილებაში.

კურკუმა:

კურკუმა ან ხშირად ცნობილი როგორც ინდური ზაფრანა ან ოქროს სანელებელი აღწერილია, როგორც მაღალი მცენარე, რომელიც ჩვეულებრივ იზრდება როგორც აზიაში, ასევე ცენტრალურ ამერიკაში, ნათელი ყვითელი ფერით. მეორეს მხრივ, დაფქული კურკუმა არის კარის ფხვნილის მთავარი ინგრედიენტი.

ის მსოფლიოში ერთ-ერთ ყველაზე ჯანსაღ სანელებლად ითვლება. იგი შეიცავს დიდი რაოდენობით ომეგა -3 ცხიმოვან მჟავებს, ასევე უამრავ ვიტამინს და მინერალს. მას აქვს ბაქტერიების, ვირუსების და კიბოს წინააღმდეგ ბრძოლის უნარი.

მსუბუქი ელიქსირი:

ინგრედიენტები:

1 კილოგრამი ხახვი
1 პატარა და გახეხილი ჯანჯაფილის ფესვი
1 ლიტრი წყალი
400 გრამი უმი თაფლი

როგორ მივიღოთ?:

საკმარისია ქვაბი ჯერ ცეცხლზე დადგათ და შემდეგ თაფლის დამატებამდე ჯერ ლიტრი წყალი დაამატეთ ქვაბში, გააჩერეთ ცოტა ხნით, სანამ ადუღდება.

როცა უკვე ადუღდება, დაუმატეთ ხახვიც და ჯანჯაფილის ფესვიც.
ნამდვილად გამოგადგებათ, თუ ხახვი და ჯანჯაფილის ფესვიც უკვე ნაჭრებად დაჭრილი იქნება.

შემდეგ როდესაც ნარევი ადუღდება დაამატეთ კურკუმაც. ცეცხლს დაუკელით ცოტა, შემდეგ ნარევი იხარშება მანამ, სანამ სითხე ნახევარამდე შემცირდება. ამის შემდეგ გაწურეთ ნარევი სუფთად და შეინახეთ ქილაში, სანამ არ გაცივდება. ბოლოს შედგით მაცივარში შესანახად.

მოხმარება:

მიიღეთ მინიმუმ 2 სუფრის კოვზი ამ საოცარი სითხის ნაზავი ყოველ დილით უზმოზე ყოველდღიურად. საღამოს მიიღეთ კიდევ 2 სუფრის კოვზი სადილამდე 2 საათით ადრე. მანამ სანამ მომზადებული ნარევი არ ამოგეწურებათ.

Facebook კომენტარები