9 საოცარი საკვები, რომელიც ყველა დიაბეტით დაავადებულმა უნდა შეიტანოს დიეტაში!!

1735

9 საოცარი საკვები, რომელიც ყველა დიაბეტით დაავადებულმა უნდა შეიტანოს დიეტაში!!

აუცილებლად დაამატეთ თქვენს დიეტას!

მიუხედავად იმისა, რომ ჩვენ ვცხოვრობთ ნარკოტიკებზე ორიენტირებულ კულტურაში, უფრო და უფრო მეტი ადამიანი იწყებს იმის გაცნობიერებას, რომ საკვები რეალურად ჩვენი საუკეთესო წამალია. უმეტეს ქრონიკული და დეგენერაციული დაავადებების დროს არასწორი კვება არის პირდაპირი მიზეზი ან მნიშვნელოვანი ფაქტორი

წარმოგიდგენთ 9 წარმოუდგენელ საკვებს, რომელიც სარგებელს მოუტანს დიაბეტით დაავადებულებს..

ლობიო და ოსპი:

ლობიო და ოსპი კარგად აკონტროლებენ სისხლში შაქრის დონეს ტიპი 2 დიაბეტით დაავადებულ პაციენტებში, რამაც შეიძლება რეალურად შეამციროს გულის შეტევის ან ინსულტის რისკი. გარდა ამისა, ეს მარცვლეული ძალიან დაბალკალორიულია და შეიცავს ცილებს და ბოჭკოებს, კალიუმს და მაგნიუმს.

კაფსულა:

ეს ბალახი, რომელიც ასევე ცნობილია როგორც წითელი წიწაკა, ძალიან მდიდარია ბოჭკოებით, რის გამოც გამოიყენება კუჭის პრობლემების სამკურნალოდ. გარდა ამისა, მასში მაღალია A და C ვიტამინები, კალიუმი და კალციუმი.

უცხიმო რძის პროდუქტები:

ეს რძის პროდუქტები შეიცავს მაგნიუმს, რომელიც ხელს უწყობს სისხლში ინსულინის დონის ამაღლებას, ორგანიზმში ინსულინის წინააღმდეგობის შემცირებას და სისხლში შაქრის დონის კონტროლს. გარდა ამისა, რძის პროდუქტები მდიდარია D ვიტამინით და ხელს უწყობს კბილების გამაგრებას.

სოკო:

სოკოს დაბალი გლიკემიური ინდექსი ანელებს შაქრიანი დიაბეტის ეფექტს ორგანიზმში, რადგან ის დაბალ ცხიმიანია და ხელს უწყობს ორგანიზმში ქოლესტერინის და D ვიტამინის დონის შემცირებას. დიეტური ბოჭკოვანი, რომელიც ამცირებს სხვა საკვებიდან ნახშირწყლების შეწოვის სიჩქარეს, ხელს უშლის ეგრეთ წოდებულ შაქრის მწვერვალს, რომელიც ხშირად გვხვდება დიაბეტით დაავადებულებში.

თხილი: ნიგოზში არსებული კარგი ქოლესტერინი ან უჯერი ცხიმები ხელს უწყობს ორგანიზმის სტაბილურობას, ხოლო ბოჭკოსა და მაგნიუმის მაღალი შემცველობა აადვილებს საჭმლის მონელებას და ამცირებს ნახშირწყლების შეწოვას.

ბამია: ბამია შეიცავს კალიუმს, B ვიტამინს, C ვიტამინს, ფოლიუმის მჟავას და კალციუმს, რაც მას იდეალურია დიაბეტისთვის.

ის მდიდარია ბოჭკოებით და A და C ვიტამინებით. ეს მას იდეალურ ალტერნატივად აქცევს იმ პაციენტებისთვის, რომლებსაც უყვართ კარტოფილის ჭამა, მაგრამ არ შეუძლიათ ამის გაკეთება სახამებლის ჭარბი შემცველობისდა გამო.

Პომიდვრი: ერთ-ერთი ყველაზე მაღალი ანტიოქსიდანტური პოტენციალის მქონე მცენარეა პომიდორი, მისი A და C ვიტამინის შემცველობა მას ერთ-ერთ ყველაზე მნიშვნელოვან სუპერპროდუქტად აქცევს დიაბეტით დაავადებულთათვის. პომიდვრის კომპონენტებს შორის არის ლიკოპენი, ანტიოქსიდანტი, რომელსაც შეუძლია შეამციროს გულის დაავადებების რისკი.

ხორბალი: საიდუმლო არ არის, რომ ხორბალი ერთ-ერთი უმაღლესი ბოჭკოვანი მარცვალია, მაგრამ ის არ მატებს მის ძალას. ის ასევე შეიცავს ომეგა -3-ს, ფოლიუმის მჟავას, მაგნიუმს, კალიუმს და ქრომის მჟავას, იდეალური კოქტეილი დიაბეტით დაავადებულთათვის.

Facebook კომენტარები