ნატურალური მეთოდები ჰემოგლობინის დონის ასაწევად. ეს თქვენს ორგანიზმს სჭირდება!
ჰემოგლობინი ეს არის სისხლის წითელი სხეულაკების, ერითროციტების შემადგენელი ნაწილი, ის ჰემის და ცილოვანი ნაწილის გლობინისგან შედგება, მისი ფუნქციაა ჟანგბადისა და ნახშიროჟანგის ტრანსპორტირება ორგანიზმში.
ჰემოგლობინის შემცველობის ნორმა მამაკაცებში – 130-160გ/ლ, ხოლო ქალებში – 120-140გ/ლ. როცა ორგანიზმში ჰემოგლობინის ნორმა ირღვევა, რასაც სისხლნაკლებობას ანუ ანემიას უწოდებენ, რა თქმა უნდა ამას თავისი გამოხატულება გააჩნია.
თუ ჰემოგლობინის ნორმა მკვეთრად არ არის დაქვეითებული ძალიან კარგ შედეგებს იძლევა ხალხური მეთოდებიც. პირველ რიგში ეს არის რკინით მდიდარი პროდუქტები, როგორიცაა ღვიძლი, წითელი ხორცი, ისპანახი, ნუში, ბურღულეული, თევზის პროდუქტები.
მნიშვნელოვანია, ასევე, C-ვიტამინის როლი, იმიტომ რომ დაბალი ჰემოგლობინი შეიძლება გამოწვეული იყოს C-ვიტამინის ნაკლებობით. ამიტომ ამ დროს უნდა მივიღოთ C ვიტამინით მდიდარი პროდუქტები. ფორთოხალი, ლიმონი, მარწყვი, წიწაკა, ბროკოლი, პომიდორი, ისპანახი, თხილი, მწვანეფოთლოვანი მცენარეები.
დღეს ჩვენ გასწავლით რეცეფტებს, რომლთა დახმარებით შეძლებთ აიმაღლოთ ჰემოგლობინი
-გახეხეთ ერთი ჭიქა კაკალი და ერთი ჭიქა ნედლი წიწიბურა, დაამატეთ ერთი ჭიქა თაფლი, აურიეთ ყველაფერი, ჭამეთ სუფრის კოვზი ყოველდღე.
– ნიგოზი, გარგარის ჩირი, თაფლი, ქიშმიში – ყველაფერი 1: 1 თანაფარდობით -გაატარეთ და კარგად აურიეთ, მიირთვით დღეში 1–3 სუფრის კოვზი (ერთ – ერთი საუკეთესო რეცეპტი არა მხოლოდ ჰემოგლობინის მომატებისთვის, არამედ ორგანიზმისთვის საჭირო ვიტამინები)
– 1 ჭიქა ქლიავი, გარგარის ჩირი, ნიგოზი, ქიშმიში, გაატარეთ, დაამატეთ თაფლი, დაუმატეთ 1-2 ლიმონი (ლიმონის ნაცვლად შეგიძლიათ დაამატოთ ალოეს წვენი), მიირთვით დღეში 1-3 სუფრის კოვზი.
– 100 მლ ჭარხლის ახლად გამოწურული წვენი, 100 მლ სტაფილოს წვენი, აურიეთ და დალიეთ (ჰემოგლობინს ზრდის მხოლოდ 2 დღეში).
– 1/2 ჭიქა ვაშლის წვენი, 1/4 ჭიქა ჭარხლის წვენი და 1/4 ჭიქა სტაფილოს წვენი, აურიეთ და დალიეთ 1-2-ჯერ დღეში.
– 1/2 ჭიქა ახლად გამოწურული ვაშლის წვენი, 1/2 ჭიქა მოცვის წვენი, 1 სუფრის კოვზი ახალად გამოწურული ჭარხლის წვენი, აურიეთ და დალიეთ.
– აიღეთ წიწიბურას ნედლეული 1/2 ჭიქა, დაასხით 1 ჭიქა კეფირი და გააჩერეთ მთელი ღამით, დილით ფაფა მზადაა, შეგიძლიათ მიირთვათ.
– 1/2 ჭიქა კარგი ხარისხის მშრალი წითელი ღვინო, აორთქლებული წყლის აბაზანაში 5-7 წუთის განმავლობაში. 1/4 ჭიქა მოხარშული ჭინჭარი, დალიეთ თბილი.