წიწიბურა კეფირით დილით წონის დაკლების საუკეთესო საშუალებაა!

389

წიწიბურა კეფირით დილით წონის დაკლების საუკეთესო საშუალებაა!

დღეისათვის არსებობს მრავალი განსხვავებული დიეტა წონის დაკლებისთვის, მაგრამ ეფექტურობით ვერაფერი შეედრება მარტივ და საბიუჯეტო კერძს – წიწიბურას კეფირით

წიწიბურის უპირატესობები კეფირით

რა თქმა უნდა, გარემო უარყოფითად მოქმედებს ჯანმრთელობაზე, მაგრამ სათანადო კვებით, ჩვენ შეგვიძლია ნაწილობრივ მაინც აღვადგინოთ ჩვენი სხეულის ორგანოების სრულყოფილი ფუნქციონირება. უფრო მეტიც, ეს შეიძლება გაკეთდეს ძალიან მარტივი, ხელმისაწვდომი და იაფი პროდუქტების, კერძოდ, კეფირის და წიწიბურის დახმარებით.

კეფირი ესაა ფერმენტირებული რძის პროდუქტი, რომელიც დამზადებულია ფერმენტირებული რძისგან სპეციალური ბაქტერიული კულტურების დახმარებით და შესანიშნავი სტიმულატორია საჭმლის მომნელებელი ტრაქტისთვის. წიწიბურა კი ორგანიზმს ტოქსინების მოცილებაში ეხმარება და ხელს უწყობს ნივთიერებათა ცვლის ნორმალიზებას, ამავდროულად აჯერებს მას სიცოცხლისთვის აუცილებელი ვიტამინებითა და მიკროელემენტებით, კერძოდ, რკინით. გარდა ამისა, ორივე ეს პროდუქტი დაბალკალორიულია. და თუ მათ ერთად დააკავშირებთ, მიიღებთ სრულყოფილ დიეტურ კერძს. აღსანიშნავია, რომ წიწიბურას ფაფა ნელი ნახშირწყლების კატეგორიას მიეკუთვნება, ანუ მის სრულ ათვისებას დიდი დრო სჭირდება, რაც გაჯერების სტაბილურ განცდას ქმნის. და შედეგად, ადამიანი ნაკლებს ჭამს და წონაში მეტს იკლებს.

ასევე ნაჩვენებია წიწიბურა-კეფირის დიეტა ღვიძლის გაწმენდისა და აღდგენისთვის.

წიწიბურას უარყოფითი მხარეები კეფირით:

პირველ რიგში, სიფრთხილით უნდა გამოიყენონ, წიწიბურა კეფირთან ერთად წონის დაკლებისთვის დიაბეტით დაავადებულმა ადამიანებმა. რა თქმა უნდა, ორივე ეს პროდუქტი არ არის აკრძალული დიაბეტით დაავადებულთათვის, მაგრამ მათ შემთხვევაში კეფირი, რა თქმა უნდა, არ უნდა იყოს 1%-ზე მეტი ცხიმიანობის და არ უნდა გადააჭარბოთ წიწიბურას რაოდენობას. ფაქტია, რომ ის შეიცავს საკმაოდ დიდი რაოდენობით სახამებელს, რომელიც ორგანიზმში დაშლის შემდეგ გლუკოზად გადაიქცევა და ეს, თავის მხრივ, ზრდის შაქრის პროცენტს პაციენტის ორგანიზმში. თუმცა, ასეთი პროცესი იწყება მხოლოდ ამ პროდუქტის გადაჭარბებული გამოყენებისგან.

მეორეც, კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის პრობლემების მქონე ადამიანებმა უმჯობესია არ დაიწყონ ასეთი დიეტა სპეციალისტთან კონსულტაციის გარეშე. წიწიბურა კეფირით ასევე უკუნაჩვენებია ლაქტოზის ინდივიდუალური შეუწყნარებლობის მქონე ადამიანებისთვის.

ვისაც არ აქვს დიეტოლოგისგან რჩევის მიღების შესაძლებლობა, სიფრთხილით დაიცვან უნდადიეტა და ორგანიზმის პირველივე უარყოფითი რეაქციისთანავე შეწყვიტონ ექსპერიმენტი.

შენიშვნაზე!

– 5 ყველაზე ჯანსაღი დიეტა ექსპერტების აზრით

როგორ მოვამზადოთ წიწიბურა კეფირით

ამ გემრიელი და ჯანსაღი საუზმის მომზადებას თითქმის არანაირი დრო და ენერგია არ სჭირდება, უბრალოდ:

წიწიბურა მოხარშეთ წყალში მარილისა და ზეთის გარეშე, გააგრილეთ და დაასხით 1% კეფირი.

ყურადღება!

ყურადღებით დააკვირდით კეფირის სიახლეს, რისთვისაც ყურადღება მიაქციეთ არა ვარგისიანობის, არამედ დამზადების თარიღს. რაც უფრო ახალი იქნება კეფირი (1-2 დღე), მით უფრო მეტ ეფექტს მიიღებთ და მით უფრო გემრიელი იქნება კერძი. ძველი კეფირი (3 დღიდან), ჯერ ერთი, მაწონი ხდება და მეორეც, იძენს დამამყარებელ თვისებებს, რაც თქვენს დიეტას საპირისპირო ეფექტამდე მიიყვანს – ტოქსინები კი ორგანიზმში დროზე მეტ ხანს დარჩება.

Facebook კომენტარები